В Съединените щати бързо се увеличават както престъпността, така и

...
В Съединените щати бързо се увеличават както престъпността, така и
Коментари Харесай

Ежедневието на Америка: крадат всички!

В Съединените щати бързо се усилват както престъпността, по този начин и безпомощността на правоохранителните органи

В Съединени американски щати и Канада се надига вълна от грабежи. През третото тримесечие на 2023 година кражбите на товари са се нараснали с 59% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, оповестява CargoNet. Регистрирани са 692 обири, които костват на промишлеността над 31 милиона $.

Повечето от откраднатите товари през третото тримесечие се дължат на отклонение на пакети, главен проблем в транспортната и логистична система на Северна Америка. Нападателите употребяват откраднати самоличности на транспортьор и/или брокер, с цел да прихванат и отклонят стоките от първичните им дестинации.

Кражбите на товари са добре проведен бизнес, а разкриваемостта на тези закононарушения е извънредно ниска. Миналата година оператор на транспортната компания HHG получи шест години затвор за машинация и 100 $ санкция, оповестява порталът Overdrive.

Според Службата на генералния контрольор на Министерството на превоза този лъжец е направлявал няколко транспортни компании – менте от вида „ Рога и копита “ сред април 2013 година и юли 2018 година, които са мамили, изнудвали и крадяли артикули на клиенти.

След като натоварят стоките на клиентите на камиона, нарушителите усилват цената за доставка и задържат стоките, до момента в който клиентите не платят повишената цена. Клиентите бяха таксувани за преместването на по-голям размер домашен артикули, в сравнение с фактически са били изпратени, а някои продукти на клиенти в никакъв случай не са били доставени.

Въпреки че най-често срещаните категории откраднати артикули са предмети от бита, храна и питиета, проведените незаконни групи също са станали пристрастени към обири на товари от метали и сплави като мед, месинг и алуминий, оповестява CargoNet в своя 3-ти разбор на наклонността на риска във веригата на доставки за тримесечие на 2023 година. Застрашени са както публично лицензираните спортни дрехи, по този начин и товарният превоз на артикули за персонална хигиена и козметика.

Кражбите от коли обаче не демонстрират признаци на закъснение, изключително с наближаването на коледния сезон.

„ С навлизането в последното тримесечие на 2023 година няма признаци, че активността по обири на товари в Съединените щати ще се забави “, декларират от CargoNet. „ Очакваме проведените обири на товари да продължат на невиждани равнища през цялото тримесечие. “

Активността на кражбите по пътищата е най-висока в Калифорния, Тексас и Илинойс, следвани от Флорида и Джорджия.

В Лос Анджелис нарастват грабежите на пощенски влакове, нещо, което не е виждано в Калифорния от времето на бандата на братята Нютон, настоящи в Дивия запад в края на 19 век.

Освен това, в случай че Нютоните и другите крадци на влакове бяха обезвредени и хвърлени в пандиза, актуалните им почитатели работят безнаказано. Те започнаха да обират пощенските влакове на Union Pacific, пътуващи през центъра на Лос Анджелис.

В пренаселения с мигранти квартал Линкълн Хайтс влаковете забавят скоростта си, до момента в който крадците употребяват резци, с цел да разрязват контейнери и да ги изкормват. Хиляди празни кашони са осеяни по железопътните линии. Крадците вземат това, което считат за скъпо, по-специално пакети от Amazon, UPS, REI и други

Те вземат смарт телефони, облекла, обувки и бижута. Празните кашони незабавно се изхвърлят, железопътните релси са безусловно осеяни с отпадък. Купищата отпадък, оставени след себе си, са опаковки само че и артикули, които крадците не считат за задоволително скъпи, с цел да ги вземат.

Истинският мащаб на кражбите по време на доставка на товари е доста по-голям. Данните, с които разполага CargoNet, са единствено капка в морето. Според Застрахователното бюро на Канада (IBC) годишно в Канада се правят обири на товари на стойност към $5 милиарда

Американските застрахователни компании в своите отчети се базират единствено на данни на CargoNet, вследствие на което статистиката за обири по време на транспорт на товари е порядък с по-малко значима големина. Тук поражда въпросът за възможния интерес на американските застрахователи да прикрият същинските мащаби на кражбите в превоза.

Клептоманията се трансформира в част от културния код на Америка. Днес всеки може да открадне всичко от супермаркет, стига откраднатата сума да не надвишава хиляда $ /кражбите до този размер се смятат за нищожно нарушение/. Но даже и да откраднеш за повече, викането на полиция се смята за назадничавост.

Според Националната федерация търговците на дребно на Съединени американски щати кражбите в страната са се нараснали с 90% от 2018 година Миналата година загубите от обири в магазини в Съединените щати възлизат на почти 100 милиарда $.

Собствениците на магазини търпят големи загуби и към този момент не се надяват на помощ от управляващите. Най-големите жертви на „ легализираните “ обири са в Ню Йорк, Чикаго, Сан Франциско, Лос Анджелис и други огромни градове, където на власт са кметове - демократи, оповестява New York Post.

Расте броят на закононарушенията както против собствеността, по този начин и против личността. Този ноември бе белязан от извънредно нагли случаи на грабежи, безусловно взломни обири. Така на 8 ноември крадци, употребяващи екскаватор, нахлуха във витрината и касата на бензиностанция в Оукланд (Калифорния). Видеозапис от камерите за наблюдаване демонстрира по какъв начин екскаватор чупи бронирани стъкла на магазина в понеделник сутринта. От прилежащите камери за наблюдаване се вижда по какъв начин маскирани мъже първо влизат с екскаватор, а по-късно се придвижват до входа с бял пикап. След това изваждат верига от него, с цел да закачат банкомата.

„ Роден съм и съм израснал в Оукланд, на 51 години съм и в никакъв случай не съм виждал нещо сходно. Мисля, че единственият метод да управляваш бизнес в Оукланд е да спиш в магазина си след затваряне, да заключиш всичко, да имаш зареден AK-47 наоколо и да си подготвен полицията да не се появи в точния момент. И не упреквам полицията, просто няма задоволително хора “, сподели притежателят на бензиностанцията.

Една съботна вечер в Мемфис беше нападната дъщерята на окръжния прокурор Чарли Касуел, който заяви за това по радиостанция WMC Memphis.

Касуел описа, че до момента в който щерка му карала през регионите Фрейзър и Роли, тя била последвана и колата й била ударена откъм гърба, което я е обърнала в противоположната посока. След това жена и мъж почнали да блъскат по прозорците и да се пробват да разбият вратата и да я измъкнат от колата. Дъщерята на Касуел съумяла да се откъсне от бандитите. Отишла с колата си до локалната пожарна, където се пробвала да повика някого за помощ, само че никой не се е отзовал.

„ Тя трябваше да кара през тревата и да прескочи бордюра, с цел да се измъкне от тези хора и да стигне до къщата ми нощес поради опита да я отвлекат “, сподели Касуел.

На същия ден, 14 ноември, крадци се пробваха да обхванат в джипа на сътрудници от Сикрет Сървис, които охраняваха внучката на Байдън. Агентите разкрили огън и нападателите избягали. Тайните служби не пожелаха да проверяват нападението против Наоми Байдън, като го повериха на локалната полиция, която не откри никого.

Самият Байдън не разяснява нападението над внучката си. И какво би могъл да каже в страна, която по този начин необичайно припомня на Съюз на съветските социалистически републики при започване на неговия разпад?

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР