В съдебна палата като бункер близо сто заподозрени мафиоти и

...
В съдебна палата като бункер близо сто заподозрени мафиоти и
Коментари Харесай

Мегапроцес срещу мафиоти, точили милиони от европейски фондове за земеделие

В правосъдна палата като бункер близо 100 обвинени мафиоти и техните съучастници са изправени пред съд, упрекнати в машинация на Европейски Съюз с милиони евро, заяви „ Политико ”.
Очаква се по този начин нареченият оптимален развой за първи път да реконструира интегрирана система, посредством която прокурорите споделят, че мафиотските кланове и техните сътрудници са взели на мушка 55-те милиарда евро дотации, които Европейски Съюз изплаща годишно.
Това е скица, за която чиновниците настояват, че включва освен мафията, само че счетоводители, политици и държавни чиновници, което води до отклонение на най-малко 10 милиона евро аграрни фондове от Европейски Съюз. И това е миг, който отразява диверсификацията на незаконните организации в Южна Италия, където групите са надраснали обичайните действия, свързани с опиати и изнудване, до ориентиране към по-печеливши и по-малко рискови потоци на приходи - в това число безплатни средства от Европейски Съюз, предопределени за поддръжка на земеделските производители.
Процесът евентуално ще продължи минимум една година. 97 обвинени, 90 юристи и до 1000 очевидци, като редица държавни очевидци са подготвени да нарушат своята омерта или кодекс за безмълвие. Във вторник, когато стартира процесът, лиши повече от час за поименно сключване на обвинени, които са упрекнати в закононарушения, в това число измами, подправени изказвания, изнудване, основаване на подправени компании за противозаконна облага и кражба на добитък.
„ Колосална машинация “, прогласи проверяващият арбитър в досъдебното обвиняване, „ употреба на средствата от Европейски Съюз в огромен мащаб и до съвършенство “. Документът разгласи, че това е „ опустошително събитие. Мафия, подготвена да се захване с Европа с противозаконни способи, и [италианска] страна, която към този момент изостава и играе в отбрана “.
Досега неправилното искане на дотации от Европейски Съюз се третираше като елементарна машинация в Италия, закононарушение, което постоянно остава безнаказано заради продължителни правосъдни производства. Но в този момент, когато прокурорите подхождат към него като към мафиотска скица, строгите антимафиотски закони в Италия значат, че някои обвинени могат да получат до 25 години затвор.
Случаят е настоящ и поради непредвидените 209 милиарда евро, които се чака да получи Италия като част от фонда за възобновяване след пандемия на Европейски Съюз. Макар че процесът може да сигнализира хората, като разкрие дълбочината на подкупите на Европейски Съюз в Италия, той може да послужи и като опция да покаже на водачите на Европейски Съюз, че страната е сериозна във връзка с предотвратяването на закононарушенията по върховете.
Масовият обществен развой е кулминационната точка на четиригодишната проверяваща работа, която стана обществено притежание преди 13 месеца, когато почти 1000 служители на реда започнаха акции срещ.щу десетки обвинени членове на мафията.
Арестите засегнаха огромна част от йерархията на два съществени мафиотски клана – Батанези и Бонтемпо Скави.
 Десетки милиони от еврофондове за предприемач, чието име се появи в история за всеобщо отравяне на пчели Десетки милиони от еврофондове за предприемач, чието име се появи в история за всеобщо отравяне на пчели
Близо 167,9 млн. лв. са получили български компании, занимаващи се със земеделие и отглеждане на животни, и общини по линия на Общата селскостоп...
Базирани в планините Неброди, предпазена зона, обхващаща 860 квадратни километра, мафиотските фамилии се " характеризират със мощни фамилни връзки, принуждение и грубост ", се споделя в заповедта за арест.
Двата клана споделят властта в село Торторичи, отечество на производителя на бомби, който взривинай-известния страдалец в Италия, антимафиотският прокурор Джовани Фалконе.
Това разделяне на властта не постоянно е работило безпрепятствено. През 80-те и 90-те години на предишния век имаше кървава война, в която починаха над 40 души. Но от този момент двете групи настояват, че са оставили настрани разликите си в общата си цел да излъгват Европейски Съюз.
Прокурорите споделят, че двете групи са изготвили скица за идентифициране на имоти земя, за които още не са били поискани средства от Европейски Съюз. Длъжностни лица, работещи в локалните държавни организации, помогнали за следенето на тези имоти, достъп до базите данни за земята в подмяна на пари. Координацията със чиновниците понижава риска от повтаряне на претенции за дотации за всеки имот.
Тогава мафиозите са основали подправен контракт за наем или са принудили притежателя на земята да подпише контракт за наем, присвоявайки земята, която те постоянно не си вършат труда да обработват.
 20 арестувани в Италия по съмнение за връзки с мафията 20 арестувани в Италия по съмнение за връзки с мафията
Италианските правоприлагащи органи са задържали 23 души в Сицилия по съмнения за връзки с локални незаконни групировки, оповестява инфор...
Подадени са някои заявки за финансиране за земя, която не е била земеделска земя, или въобще не е била благосъстоятелност или отдавана чартърен от претендентите, в това число имот, благосъстоятелност на католическата черква, и различен, върху който е издигната железопътна линия, съгласно обвиняването. Други подозрителни имоти включват един, който американският флот употребява за хостинг на сателитни връзки.
Всички различия сред двата мафиотски клана по тези „ работи ” бяха позволени посредством ходатайство.
След арестите трима от упрекнатите членове на мафията са станали очевидци на страната, съгласно проверяващите, предоставяйки нови доказателства, предполагащи, че измамата датира от 90-те години на предишния век.
В правосъдната зала
Пиера Айело, член на Народното събрание, който се „ ожени ” за мафията, само че стана очевидец на страната през 90-те, беше там, с цел да стане очевидец на началото на процеса във вторник.
 В Италия разкриха финансова мрежа в услуга на мафията В Италия разкриха финансова мрежа в услуга на мафията
Службата за битка с мафията в Калабрия разкри световна финансова мрежа в услуга на италианските мафиотски структури Ндрангета, Коза Нос...
Айело се трансформира в бранител на тези, които си сътрудничат със правосъдната система, само че гледайки клетките, подредени в правосъдната зала, тя означи пред „ Политико ” какъв брой сложна ще бъде задачата за доносниците в процеса.
„ Едно е да се противопоставиш на един мафиоз, само че на 100? “ тя сподели. „ Това е сложен миг да погледнат в очите им и да насочат пръста си към мафията. Сърцето ти тръпне. ”
Властите в Италия за първи път осъзнаха, че мафиотските кланове злоупотребяват със дотациите от Европейски Съюз към 2012 година, когато Джузепе Анточи, някогашен президент на район Неброди, наложи инспекции на предишното за претендентите за средства. Този ход направи Анточи цел на мафията и той стана цел на опит за ликвидиране през 2016 година - най-шумната офанзива против институционална фигура от 90-те години насам.
Сега Антоци живее под 24-часова въоръжена защита, само че той също се появи пред съда във вторник, предизвикателно.
„ Искам да погледна в очите на тези, които от десетилетия държат тази земя като пленник “, сподели той.
 110 задържани в Италия при интервенция „ Скендербег ” 110 задържани в Италия при интервенция „ Скендербег ”
Мегаоперацията на карабинерите в Катания изправи пред правораздаването 101 души, заяви албанската телевизия „ Ора нюз ”. Операц...
Жертвите, сподели той, са освен Европейски Съюз и данъкоплатците, само че общността и локалните поданици, които пропущат средства - „ фермери, младежи, които желаят да стартират бизнес, които желаят да намерят опция да останат в родния си град “ той сподели. „ Парите на Европейски Съюз би трябвало да отидат за тези хора. “
Адвокатите на подсъдимите обявиха, че клиентите им са запазили невинността си с аргумента, че са станали жертва на правосъдна неточност.
Като първият по рода си в Европа процесът може да служи като проект за други райони на Италия и страни.
Групата на Зелените в Европейския парламент тази седмица разгласява отчет, описващ злоупотребата с европейски аграрни фондове в пет страни от Централна и Източна Европа. И словашки публицист Ян Куциак беше погубен през 2019 година, до момента в който проверява италианската мафия Ndrangheta за машинация с Европейски Съюз.
Разследващите признават, че техните констатации евентуално са единствено върхът на айсберга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР