В съботния ден екипите на Регионална дирекция Пожарна безопасност и

...
В съботния ден екипите на Регионална дирекция Пожарна безопасност и
Коментари Харесай

Скъсани жици и изпочупени клони след вятър в Пловдив СНИМКИ

В съботния ден екипите на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Пловдив са реагирали на 27 сигнала за катастрофи, свързани със мощния вятър.

Аварийно- избавителните дейности се правят от екипи на пожарната и бранш СОД. Няма потърпевши жители, вредите са единствено материални.
19 са случаите на паднали дървета и счупени клони. По самодейност на зам.кмета на община Пловдив- Иван Стоянов изключително на работа в помощ на пожарната са извикани и екипи на общинското дружество " Паркове и градини ", които също работят по сигнали в другите квартали на града, съобщиха  РДПБЗН- Пловдив.

Много от падналите дървета са скъсали жици, което е наложило и интервенция на екипи на електроснабдяване. Съобщиния не престават да постъпват и към този час. Висяща жилищна изолираност в ЖК " Тракия ", паднали дървета и клони върху коли и на пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и осведомителни табели са част от подадените сигнали.

От РДПБЗН- Пловдив поучават жителите на региона и строителните компании да бъдат бдителни и да се погрижат за безопасността- балкони, огради, скелета, рекламно осведомителни детайли, защото се чака мощните пориви напразно да продължат през цялата нощ.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР