В събота вечерта в 19,30 ч., залата Голяма сцена в

...
В събота вечерта в 19,30 ч., залата Голяма сцена в
Коментари Харесай

800 на крака за Стефан Данаилов в Народния

В събота вечерта в 19,30 ч., залата Голяма сцена в Народен спектакъл „ Иван Вазов” бе претъпкана от близо 800 посетители, които бяха особено поканени на спектакъла и премиерата на автобиографичната книга „ Романът на моя живот” в чест на 75-ата годишнина на огромния артист Стефан Данаилов. Журналистът и продуцент Георги Тошев е съавтор на дълго чаканата биография, главен уредник и сценарист на грандиозното събитие, Росица Обрешкова (племенница на актьора) е режисьор на представлението, сценограф – Елена Иванова, а на Ема Константинова феновете дължат атмосферата от видеооформлението с другите кино фрагменти, които съпътстваха вечерта. Събитието се организира със съдействието на „ Книгомания”, Столична община, Народен спектакъл „ Иван Вазов”, Българска национална филмотека.

Сред гостите в публиката участваха президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава, Симеон Сакскобургготски, Йорданка Фандъкова – кмет на София, Цвета Караянчева – ръководител на Парламента, Боил Банов – министър на културата, Корнелия Нинова, Пламен Орешарски, Георги Първанов, Вежди Рашидов, акад. Светлин Русев, Жана Караиванова и други

Сред първите пристигнали да поздравят юбиляра бяха Цветана Манева и Явор Милушев, състудентите на Ламбо – Меглена Караламбова, Марин Янев и Стефан Мавродиев. В тетаъра участваха и едни от най-популярните и обичани лица Татяна Лолова, Христо Мутафчиев, Мариус Донкин, Любо Нейков, Ники Кънчев, Ваня Щерева, Параскева Джукелова, Елена Петрова, Нона Йотова, Камелия Тодорова, Искра Радева, Венелина Гочева, Силва Зурлева, Кристина Патрашкова, Валерия Велева, Десислава Стоянова, Тома Томов, Валентин Михов и доста други.

Представлението бе изненада освен за гостите в залата, само че и за самия рожденик. Мариус Донкин откри спектакъла, а след него обичаният оркестър на Стефан Данаилов – „ Viva Монтана”, сътвори същинско празнично въодушевление. Радостните възгласи в хор на всички студенти от сцената и първите три реда в залата „ Честит рожден ден, Мастер!” изправиха артиста на крайници в символ на благодарност за поздрава. За първи път на собствен празник Стефан Данаилов избра да седне измежду публиката, която постоянно го е подкрепяла и обичала, вместо да е на сцената, изясни по-късно той.
Като фон се редуваха видеокадри със подиуми от филми като „ Ах, тези жени”, „ Следите остават”, „ Иван Кондарев” и други, които припомниха звездната кариера на огромния артист, и разнообразни фрагменти от книгата „ Романът на моя живот”, прочетени от Мариан Маринов, Башар Рахал, Иван Бърнев и Владислав Карамфилов-Въргала, Дарин Ангелов, Евгени Будинов, Силвия Лулчева и Ненчо Илчев. Специален привет най-после бе песента на Том Джоунс Sexbomb в осъществяване на Дарин Ангелов и Деян Ангелов – това парче е нещо като химн на всички ученици на Данаилов, с което през годините образование той ги е стимулирал да бъдат сполучливи и със самочувствие на сцената.

Министър Банов награди професор Стефан Данаилов с медал „ Златен век” с огърлие на Министерството на културата за повсеместен принос в региона на киното, театъра и културата.

Последната дума в прочувственото шоу, несъмнено, се поставя на самия рожденик Стефан Данаилов – благодари на всички присъстващи за любовта им през годините, а публиката от другари, съидейници, почитатели и фенове го приветстваха на крайници.

„ Винаги съм се отнасял с любов към хората, които са ми ръкопляскали на сцената, които са ми ръкопляскали на протест. Правил съм го от сърце, а не тъй като някой ме е задължил. Аз съм отишъл от сърце да пропагандирам, от сърце да играя. Е, в случай че може и да ме харесат... Благодаря! “ (...) „ Най-вече благодаря на всички вас, които с нещо допринесохте в живота ми да бъда това, което съм през днешния ден на 75 години, въпреки че аз споделям, че съм на 750. Абе хора, доста съм живял! Много съм видял! Много съм изял, доста съм изпил “.
„ Аз разбирам доста добре какво е отношението към Стефан Ламбов Данаилов. А то е прелестно и в този момент сме дружно в един салон с държавни управления, президенти, Народно заседание, доктори, другари, фенове... Чудесно е! Да ви дава Господ да ви се случи същото. И защото идва Нова година, аз желая да ви пожелая от сърце да сте живи и здрави, усмихнати! Усмихвайте се, хора, доста е значимо.”

След края на представлението рожденият ден на Стефан Данаилов продължи с празненство коктейл на втория етаж във фоайето на Народния спектакъл, на което гостите съумяха да се видят персонално с него и да му поднесат своите поздравления, дарове и цветя, както и да се снимат със звездата на вечерта за спомен от паметния празник. Изненада за Мастера бе тортата шедьовър, поднесена от „ Книгомания” и верига сладкарници „ Неделя”, под формата на 3D кино лента, направена от марципан, като във всеки кадър бе обликът на Стефан Данаилов съгласно другите му превъплащения на екрана през годините.

Най-популярният и обичан артист Стефан Данаилов надали е смогнал да отвори всички дарове, само че сигурно направи най-подходящият поклон към своята аудитория, като й сервира за спомен от юбилея си красивото издание „ Романът на моя живот” в съавторство с Георги Тошев.

Видео от с речта на Ламбо и краят на представелението можете да видите ТУК!!!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР