В събота Сирия отрече отправените от САЩ обвинения, според които

...
В събота Сирия отрече отправените от САЩ обвинения, според които
Коментари Харесай

Сирия заяви, че не използва боен газ зарин

В събота Сирия отхвърли отправените от Съединени американски щати обвинявания, съгласно които режимът в Дамаск към момента употребява военен газ зарин против бунтовниците в Източна Гута, предава AFP, представени от организация Фокус. „ Външното министерство осъжда тези неправилни обвинявания на Съединени американски щати, съгласно които сирийското държавно управление употребява химически оръжия в Източна Гута “, са декларирали от външното ведомство, представени от държавната организация SANA.

Съгласно публикуваното известие, „ изказванията че сирийската страна употребява хлорен газ в един миг и зарин в идващия демонстрират, че тези обвинявания са нищо повече от неистини “, допълниха от министерството.

В петък министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис изрази своите подозрения, че Дамаск може да е употребявал зарин още веднъж, базирайки се на данни от размирен и неправителствени организации, като обаче означи, че все още Вашингтон не разполагат с доказателства по въпроса. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР