Европейската централна банка се готви да понижи лихвата в Еврозоната

...
Европейската централна банка се готви да понижи лихвата в Еврозоната
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Битката между спекуланти и инвеститори

Европейската централна банка се готви да намали лихвата в Еврозоната след седмица, с което да подтиква икономическата интензивност в района. И в случай че тук не се чакат вести и смяна по отношение на прогнозите, през тази седмица ще следим деликатно банкерите от Федералния запас на Съединени американски щати. Няколко от авторитетните ръководители на централната банка ще разясняват стопанската система и инфлацията, с което ще стане ясно дали има смяна на възгледите им след последните данни за нивото на цените.

Инвеститорите ще наблюдават деликатно и идното изследване за инфлацията в Еврозоната, което ще излезе в края на седмицата. Но решението за лихвите е към този момент взето, тъй че ЕЦБ няма да рискува и да ги остави без смяна. Въпросът е какво ще последва по-късно, защото упованията на пазара са за общо пет стъпки на понижение на лихвата. Само преди половин година сходни упования имаше и за лихвата в Съединени американски щати, а в този момент не е ясно дали ще са две и по кое време ще се случат.

Отчетът на производителя на чипове Nvidia още веднъж се оказа по-силен от упованията на пазара. Стойността на компанията се повиши с над 170 милиарда $ за ден, само че това не попречи на американския показател да завърши на алено в сесията след доклада на Nvidia. Хедж фондовете използваха момента за понижение на експозициите си в акции, в това число и на Nvidia, която към този момент решително заема третото място измежду американските компании. Ако това е знак, че вложителите са „ купували слуховете “ и в този момент „ продават новините “, показателите ще останат под напън и динамичността на пазара ще се увеличи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР