В събота ще се навършат точно 11 години, откакто полски

...
В събота ще се навършат точно 11 години, откакто полски
Коментари Харесай

Полша отбелязва 11 години от смъртта на президента Качински

В събота ще се навършат тъкмо 11 години, откогато полски аероплан, пренасящ президента Лех Качински, брачната половинка му и още 94 души, в това число висши политически и военни фигури, се разруши край Смоленск, Западна Русия, причинявайкии гибелта на всички на борда , заяви Полске Радио.

Поради противоепидемичните ограничения за сигурност, тази година се чака събитията да бъдат по-малко посещавани, в сравнение с предходните.

Очаква се длъжностни лица да положат венци върху скулптура в памет на президента Лех Качински в централната част на Варшава, както и на обособен монумент, открит през 2018 година в чест на всички 96 жертви на бедствието.

Ярослав Качински, началник на ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " и близнак на починалия президент, сподели пред Полске радио предходната година, че брат му е " централна фигура " в политиката и движеща мощ зад някои от основните промени в страна.

Наследството му продължава " макар че към този момент не е с нас ", добави Качински.

Пътниците на злощастния полет бяха на път да отбележат паметта на към 22 000 полски военнопленници и интелектуалци, убити напролет на 1940 година по заповед на висшите руски управляващи по време на Катинското кръвопролитие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР