В събота се очертава поредният слънчев и горещ ден с

...
В събота се очертава поредният слънчев и горещ ден с
Коментари Харесай

Жега, задух и бури през уикенда

В събота се обрисува следващият безоблачен и парещ ден с температури следобяд над 30 градуса, до 35 в някои обичайно топли региони. Облачността ще е минимална сутринта, само че следобяд и вечерта над Западна България ще се образува гръмотевична облачност с временен, на моменти натоварен дъжд с гръмотевици и риск от градушка. Явленията ще са по-интензивни към планините. Ще духа и вятър от североизток, с по-силни пориви в Източна България, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия.

В неделя атмосферата ще е по-неустойчива в източната половина на страната, където в часовете следобяд и вечерта ще се развиват стихии с гръмотевична интензивност и заплаха от градушки. По-голяма възможност за всичко това има в Североизтока. През деня жегата и задухът следобяд ще се запазят, даже е допустимо термометрите следобяд да покажат и по-високи температури от съботните. Вятърът ще обърне посоката си от северозапад и ще е със по-силни пориви по Старопланинските била, в Дунавската низина и в Тракия.

По крайбрежието съботата ще е по-подходяща за плаж, защото в неделя времето ще е с повече облаци и възможност за превалявания с гръмотевици. Максимални температури на въздуха през уикенда - 25-30 градуса, на морската вода към 21-22 градуса. По-високи талази, до метър-два, се чакат в събота. В последния ден на седмицата морето ще се успокои.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР