В събота само за три часа служители на Нестле България

...
В събота само за три часа служители на Нестле България
Коментари Харесай

Близо 7000 дръвчета засадиха служители на Нестле България и доброволци в ``Новата гора край София-2`` |

В събота единствено за три часа чиновници на Нестле България и десетки доброволци, измежду които фамилии с деца, съумяха да засадят последните 1000 дъбови фиданки, планувани за пролетния сезон в " Новата гора край София-2 " на Столична община.

Горските специалисти и родителите разказваха на децата по какъв начин след години ще могат да посещават това място и да се радват на гората, в чието основаване са взели участие персонално.

По този метод Нестле България продължава осъществяването на световния ангажимент на компанията да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 година в регионите, от които набира първични материали. Само у нас компанията употребява в производството си 2500 тона родна пшеница.

Инициативата " Залесяваме интензивно " е част от партньорството на компанията на самодейността " Новата гора край София " на Столична община, която дава обработен терен, принадлежности и дъбови фиданки за залесяването.

В рамките на три акции чиновници на Нестле и стотици доброволци засадиха близо 7000 дъбови фиданки. Останалите 3000 от плануваните в акцията ще бъдат засадени през есенния залесителен сезон.

" Сега приказваме за засадени фиданки, а след няколко години ще станем очевидци по какъв начин те се трансформират в гора. Няма по-знаков знак от това да оставиш нещо трайно след себе си, от което ще се употребяват децата и внуците ни. Точно за това напъните на Столична община, на нас като виновен бизнес, на виновните родители, които постоянно се включваха в залесяването със своите деца, давайки им действителен образец какво е обичта към фамилията и планетата като дом, на Министерството на околната среда и водите, е това, което прави нещата да се случват. Защото устойчивото бъдеще е допустимо единствено с устойчиви и взаимни старания ", съобщи шефът на отдел " Комуникации " на Нестле България Нели Ангелова.

Кампанията " Залесяваме интензивно " на Нестле България е дълготраен ангажимент на компанията, който ще продължи през годините и с други сходни начинания в цялата страна. Нестле България интензивно ще работи за основаване на устойчиви партньорства по посока на залесяване и следваща грижа с всички заинтригувани организации и институции.

В рамките на този залесителен сезон, с изключение на засаждането на 10 000 фиданки в " Новата гора края София ", Нестле България ще продължи партньорството си със Столична община като ще засади кестени и липи в столицата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР