В събота от запад облачността ще се увеличава и вплътнява.

...
В събота от запад облачността ще се увеличава и вплътнява.
Коментари Харесай

Топло време днес, но от понеделник - дъжд и понижение на температурите

В събота от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Ще духа до сдържан, в източните региони и северно от планините - краткотрайно мощен югозападен вятър. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Ще е топло, с оптимални температури сред 17° и 22°.

В столицата оптималните температури ще са към 17° .

Няма оповестени предупредителни кодове за рискови феномени. Картата на Национален институт по метеорология и хидрология е оцветена в зелено.

По Черноморието облачността, междинна и висока, ще се усилва и вплътнява. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 14° и 20°. Температурата на морската вода ще 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се усилва и вплътнява. Ще духа мощен, по билата и краткотрайно плевел югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м към 12° , 2000 м - към .

В неделя ще се задържи относително топло, само че най-вече облачно. На места, основно в Южна България, ще има превалявания, обилни по количество ще са в Рило-Родопската област. Вятърът ще е от юг-югозапад, в източните региони и покрай северните планински скатове до мощен. Минималните температури ще са сред и 12° , оптималните - 13°-18°.

В понеделник ще бъде облачно, с превалявания от дъжд на повече места в страната; остава с нараснала възможност за обилни количества на преваляванията в крайните южни региони. Вятърът ще отслабне до сдържан. Дневните температури ще се намалят още. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР