В събота допълни, че покрай разследването някои парламентарни групи, ще

...
В събота допълни, че покрай разследването някои парламентарни групи, ще
Коментари Харесай

Бойко Рашков, папките и Едгар Хувър. Лоша новина за малоумниците

В събота добави, че около следствието някои парламентарни групи, ще претърпят промени. Каза също, че от Министерство на вътрешните работи ще оказват помощ на някогашния министър председател Бойко Борисов да си спомни доста неща, включитено и коя е Мата Хари, снимала пачките и кюлчетата в чекмеджето до спалнята му в резиденция „ Бояна “.

Папката като психичен резултат

Ситуацията с проявлението на директория припомня за държанието на митичния началник на ФБР Джон Едгар Хувър. Когато посещавал Конгреса и някой политик се увличал в неистини от трибуната, той бъркал във вътрешния джоб на сакото си и оня небрежно си сядал.

Според някои откриватели Хувър е държал папки с информация за над 480 000 души, част от които за политици, висши чиновници и магистрати. Голям бил броят с папки и за връзките сред мафията и политиката.

В края на своята 48-годишна кариера във ФРБ Хувър поддържа учения Джордж Блеки и сенаторът Джон Маклалън, „ бащите “ на закона РИКО за битка с корупцията, рекета и мафията. След приемането му през 1970 година стотици мафиотски семейства са разследвани и наказани, на подсъдимата пейка се оказват десетки политици и магистрати, поради връзките им с незаконния свят и присъединяване в корупция.

„ Страшилището " и " Ключарят на Вашингтон “, както някои наричали Хувър, когато му пледложили да оглави ФБР декларирал на правосъдния министър, той и основен прокурор на Съединени американски щати Харлан Стоун: „ Ще приема работата при избрани условия. Бюрото би трябвало да бъде отделено от политиката и да не бъде замесвано в политическите каузи. Назначаването на чиновници би трябвало да става по заслуги. Второ, покачвания ще се вършат единствено въз основа на потвърдена умелост и Бюрото ще носи отговорност пред министъра на правораздаването и президента ".

Как се действа с малоумници

Днес представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи намерено упрекват Бойко Рашков, че правил произвол по време на предизборните акции и отстранявал „ скъпи фрагменти “ от Министерство на вътрешните работи. За мнозина обаче той направи всичко, с цел да спре пазаруването на гласове и освободи хора, считани за подставени лица на предходния режим и със съмнителни професионални качества.

Подобни обвинявания се сипели и против Хувър години наред. На тях той отговарял невъзмутимо: Уволнявам малоумниците! Трябват ми почтени и смели хора.

Едгар Хувър е бил спорна персона, само че с висок разсъдък и несклоняем в постигането на задачите и преследването на престъпността и корупцията. Успехите му са безспорни.

Вътрешното министерство и службите към Министерство на вътрешните работи от години са пренаселени с фрагменти, които обслужват мафиотския миг, доминирал 12 години. Това би трябвало да се промени посредством радикална промяна. В Съединени американски щати, Франция, Италия и даже в Украйна и Грузия са предприемани всеобщи съкращения на чиновници след тежки провали.

Досега в България модела „ Борисов “ разчиташе на Министерство на вътрешните работи като донорска организация за гласове по време на избори. Също и за събиране на компромати против неуместните за режима и несъмнено като бухалка против критиците на ръководството. Заедно с прокуратурата, Национална агенция за приходите и КПКОНПИ.

За министър Бойко Рашков няма да има 100 дни толеранс – резултати се чакат всеки ден. Длъжен е да го направи поради жителите и публичния интерес.

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР