В руския Хабаровск вече 50 дни не стихват протестите на

...
В руския Хабаровск вече 50 дни не стихват протестите на
Коментари Харесай

Протестиращи призоваха Путин да си пийне отровен чай като Навални

В съветския Хабаровск към този момент 50 дни не стихват митингите на недоволните от централната съветска власт жители. Демонстрациите, които започнаха в поддръжка на арестуващия губернатор Сергей Фургал, в този момент показват взаимност и с отровения опозиционен водач Алексей Навални.

Припомняме, опозиционерът се почувства зле по време на полет от Томск за Москва. Според негови близки, това е станало, откакто е пил чай на летището в Томск.

Протестиващите в Хабаровск приканиха президента Владимир Путин да пие чай, намеквайки за отровата, покосила Навални.

"Вова, пийни си чай, Хабаровск черпи " - призоваваше един от надписите на плакатите по време на протестното шествие.

"Събуждайте се градове, родината ни е в неволя ", "Нашият избор е нашият Фургал ", "Колкото и да ни глобява властта, ще се бием за Фургал ", гласяха други послания от плакатите на протестиращите.

Според данни на локалната администрация, в протестното шествие през днешния ден са взели участие към 1200 души.

Изданието DVhab.ru отбелязва, че този път на проявата е имало "монго малко " полициь. Според версията на публицистите, чиновниците на реда са разбрали, че стачкуващите са настроени спокойно.

На 9 юли някогашният губернатор Фургал беше задържан по обвиняване, че е забъркан в организирането на убийства и покушения. Той изрично отхвърля да има виновност за такива закононарушения. Местните поданици са уверени, че става дума за политически скалъпено гонене на губернатора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР