В руския град Кострома в нощта срещу 5 ноември е

...
В руския град Кострома в нощта срещу 5 ноември е
Коментари Харесай

15 загинали при пожар в заведение в Кострома, подпалвачът е задържан

В съветския град Кострома в нощта против 5 ноември е избухнал пожар в заведението " Полигон ", съобщавата ТАСС и РИА " Новости ".

Сигналът е получен в 2,37 ч локално време, когато там е имало стотици гости.

От постройката са изведени 250 индивида, а същото по този начин са евакуирани 15 човеке от прилежаща постройка поради дима.

Пожарът е сподавен чак след 5 часа, като площта му е 3,5 хиляди кв.м., а в гасенето са привлечени 50 чиновници на пожарната и 20 машини.

До този миг е известно за 15 починали, твърди " Интерфакс ", като цитира оперативния щаб, само че пък ТАСС и РИА " Новости " оповестяват за открити 13 тела.

Според телеграм канала Mash в " Бърза помощ " са се обърнали към 60 потърпевши, а четирима са в кома.

Друг канал - Baza, твърди, че по време на случая в клуба са работили единствено три изхода за евакуация, а други четири са били заключени и пожарникарите е трябвало да ги разрушават, с цел да могат хората да се измъкнат.

Както отбелязва Baza, вратата на един от изходите е била разрушена от посетителя Андрей Кузмин, което разрешило на доста хора да се изтеглят и да избегнат гибелта.

По предварителни данни причина за пожала е нелегално потребление на пиротехнически средства, твърди РИА " Новости ", като цитира източник от прокуратурата.

Стартирала е инспекция, а Следственият комитет на Русия е образувал две каузи за неумишлена гибел на две и повече лица и за неспазване на ограниченията за противопожарна сигурност.

Собственик на заведението " Полигон " е локалния народен представител от партията на Путин " Единна Русия " Ихтияр Мирзоев.

Междувременно полицията заяви, че е задържала обвинен в подпалването на пожара.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР