В Русия влиза закон за независим от световните мрежи интернет.

...
В Русия влиза закон за независим от световните мрежи интернет.
Коментари Харесай

В Русия влиза закон за независим от световните мрежи интернет

В Русия влиза закон за самостоятелен от международните мрежи интернет. Според управляващите по този начин се обезпечава отбрана на съветските снабдители при положение на срив на международната мрежа. Според правозащитници обаче, по този начин ръководещите си подсигуряват цялостен надзор над интернет-пространството.

Законът планува основаването на инфраструктура, която да обезпечи работата на съветските интернет запаси, ако съветските оператори изгубят опцията да се свързват с интернет сървърите в чужбина, съобщи Франс прес, представена от Би Ти Ви.

Освен това отсега нататък съветските интернет снабдители ще би трябвало да се уверят, че на мрежите им са конфигурирани " механически средства ", осигуряващи " централизиран надзор върху трафика ", с цел да се парират възможни закани.

Законът е подложен на критика като опит за надзор на интернет наличието и даже за последователно уединяване на съветския бранш от международната мрежа - едно от последните свободни пространства за опозицията и критиците на властта в Русия, отбелязва Франс прес.

" Сега държавното управление може директно да цензурира наличието или даже да трансформира съветския интернет в затворена система, без да осведоми хората какво прави и за какво го прави ", съобщи в официално съобщение " Хюман райтс уоч ".

Според правозащитната организация законът, провокирал протестни демонстрации през март, " слага в заплаха правото на независимост на словото и правото на онлайн информация на хората в Русия " и отваря път към " всеобщо следене ".

Редица правозащитни организации обявиха през април в общо официално съобщение, че се опасяват от нови ограничавания, засягащи без друго ограничаваните медии и интернет в Русия.

Кремъл обаче декларира, че няма желание да построи в Русия локално сходство на китайската " Велика осведомителна стена " и че желанието му, в противен случай, е да брани съветския интернет. Законът бе подложен на критика и с оглед предстоящите огромни разноски, които ще наложи на съветските интернет оператори, а някои може и да банкрутират.

През последните години съветските управляващи непрекъснато стягат контрола върху националния бранш от интернет, като блокират наличие и цели уеб сайтове, свързани с опозицията, както и запаси, отказали да им сътрудничат - да вземем за пример видеоплатформата " Дейлимоушън ", обществената мрежа " Линктин " и информационното приложение " Телеграм ", припомня Агенция Франс Прес. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР