В Русия, в Европа и дори в Америка има твърде

...
В Русия, в Европа и дори в Америка има твърде
Коментари Харесай

Gbnews: Много врагове на Путин загинаха мистериозно, сготвен ли е Пригожин?

В Русия, в Европа и даже в Америка има прекалено много върли врагове на Владимир Путин, които са стигнали до скръбен край, установи английското издание Gbnews.com:

Необясними злополуки, набези, самоубийства и безусловно гениални опити за убийства.

Кървава диря се простира във времето - от началото на 2000 година до през днешния ден. Разбира се, това са прояви, свързани с Кремъл изцяло инцидентно, най-малко до доказване на противното.

От началото на така наречен от съветската агитация " специфична военна интервенция " в Украйна е имало 39 мистериозни смъртни случая на фигури, свързани с съветския президент.

Последният случай, който попадна под публичното внимание, е отпреди три месеца, когато олигархът Сергей Гришин, прочут с това, че продаде калифорнийската си вила на принц Хари и брачната половинка му Меган, умря от септицемия в Москва.

Не доста прочут човек, само че въпреки всичко някогашен банкер, който остро подлагаше на критика работата на господаря на Кремъл, сходно на други бизнесмени, въвлечени в странни вериги от убийства и самоубийства, дружно с цялото си семейство: Василий Мелников, Владислав Аваев и Сергей Протосеня.

Далеч по-известен и съвсем несъмнено обвързван с държавния уред е казусът с Алексей Навални, главния политически конкурент на Путин, който претърпя ефектен опит за отравяне в Сибир, преди да влезе в пандиза.

Докато той е на политическа среща, хора от тайната работа на армията ГРУ заразяват бельото му с " Новичок ".

Двамата мистериозни съветски " туристи " дадоха отговор на стандартите на Главно разследващо ръководство (ГРУ), което през 2018 година в Солсбъри, Англия, популяризира същото нервнопаралитично вещество върху дръжката на вратата на някогашен съветски сътрудник, дезертирал при британците преди години, поради това че дава значима информация.

И в този случай целта Сергей Скрипал съумя да оцелее след отравянето дружно с щерка си Юлия, която също беше докоснала вратата.

Друг нашумял случай, при който фигури, свързани с съветските секрети служби, употребяват токсични (в случая радиоактивни) материали, е този на Александър Литвиненко - едно от първите огромни убийства, осъществено в Лондон през 2006 година

Той също е някогашен сътрудник на " врага ", който продължава да " тормози " Путин. Двама от някогашните му сътрудници му сервираха чаша полониев чай в хотел в Мейфеър. Мъжът умрял в болничното заведение след ужасна мъка.

Много по-често наемните убийци (в Русия в никакъв случай не е разкривано кои са подстрекателите) избират да употребяват по-директни, въпреки и не толкоз комплицирани способи.

През есента на същата 2006 година журналистката Анна Политковская е убита, до момента в който чака асансьора в дома си. Всъщност преди този момент някой се е опитал да я токсини в самолета, само че проектът не се е получил добре.

Още няколко представители на правозащитни организации бяха убити с огнестрелно оръжие, като Наталия Естемирова, отвлечена и убита през 2009 година, юристът Станислав Маркелов и журналистката Анастасия Бабурова, разстреляни дружно през същата година.

Такъв е и Борис Немцов, основна фигура от опозицията, който беше и заместител министър-председател по времето на Елцин, убит покрай Кремъл през 2015 година

Безброй случаи на катастрофи, всички много странни. Като този на Михаил Лесин, някогашен министър на информацията на Путин, който е открит мъртъв в хотелска стая във Вашингтон през 2015 година

Аутопсията открива, че е изпил огромно количество алкохол и е блъснал грубо главата си. Подозираше се и интервенция в гибелта на някогашния олигарх, който беше доста непосредствен на Путин преди двамата да се разделят, Борис Березовски.

През 2013 година тялото му е открито в банята на вилата му в Съри.

" Падането " беше съдбовно за някои критици на Кремъл. Най-известни може би са някогашният ръководител на петролната компания " Лукойл " Равил Маганов и милиардерът Павел Антонов, които починаха предходната година, откакто споделиха неприятни неща за " Специалната военна интервенция ".

Маганов пада от прозорец на болница в Москва, а Антонов полита от прозорец на хотел, до момента в който е в Индия, с цел да отпразнува рождения си ден.

Сготви ли Путин готвача си?

Печалният завършек на Пригожин в самолетна злополука идва след месеци напрежение сред него и съветското управление.

Той си завоюва репутацията на човек, който обществено подлага на критика висшите генерали за неуспеха във войната в Украйна и упреква Кремъл в корист с наемните му войски " Вагнер ".

В последна сметка Пригожин се опита да извърши прелом против съветското управление през юни, вследствие на което той и войските му бяха изгонени в Беларус, след договорка с посредничеството на Александър Лукашенко.

Пригожин, в миналото именуван " готвачът на Путин ", откакто съветският президент стартира да се храни в неговите заведения за хранене и да дава държавни поръчки на кетъринг компанията му, наподобява беше последният бодил в очите на Путин, който срещна своя несвоевременен край.

Редица сметки в обществените мрежи, свързани с наемническата група " Вагнер ", разпространиха изявления, в които разясняват ролята на Кремъл в кастрофата. Телеграм каналът " Сива зона ", разгласи че самолетът е бил свален от противовъздушната защита на съветските въоръжени сили в Тверска област. Наемниците споделяха, че ще провеждат втори " Марш на справедливостта " към съветската столица поради " убийството на техния началник ".

Неотдавна специалистът по въпросите на Русия и световен помощник в Центъра " Уилсън " Джил Дъгърти съобщи пред Си Ен Ен, че съветският президент не прости на предателите.

" Мисля, че Путин в никакъв случай няма да елементарни това. Мисля, че това е същинска алтернатива, тъй като до момента в който Пригожин има някаква поддръжка, той е опасност - без значение от това къде се намира ", сподели Доугърти след краткотрайния протест. " Путин не прости на предателите, а Пригожин е опасност ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР