В Русия се използват десетки тестове за новия коронавирус (COVID-19),

...
В Русия се използват десетки тестове за новия коронавирус (COVID-19),
Коментари Харесай

Русия отговори остро на Лукашенко, усъмнил се в качеството на тестовете ѝ за COVID-19

В Русия се употребяват десетки проби за новия ковид (COVID-19), те се оправят със задачата си. Това разгласи някогашният основен хигиеничен контрольор на страната Генадий Онищенко, който сега е народен представител в Държавната дума.

Така той разяснява думите на президента на Беларус Александър Лукашенко, който по-рано сподели, че съветските проби за съществуване на ковид постоянно дават неверни резултати.

" Имаме редица тестови системи, тестовите системи работят ", уверил Онищенко.

Той акцентира, че в случай че не работеха, самата Русия щяла да ги изведе от употреба, без да чака " великия доктор " Лукашенко.

" Бих посъветвал Лукашенко, че в този момент е пролет и би трябвало да се сее пшеница. Нека отиде на полята и да каже на колхозниците си по какъв начин да сеят, той го схваща това. Но това тук - това не е неговата тематика ", заключи Онищенко.

Роспотребнадзор от своя страна означи, че съветските тестови системи в доста връзки превъзхождали своите задгранични аналози и тяхната висока успеваемост била доказана при започване на февруари по време на тествания в Китай. Русия е предоставила 14 000 тестови системи на Беларус и точно благодарение на тях те са разкрили първите инфектирани с вируса в страната, допълниха от съветското ведомство.

Според последните данни в Русия са осъществени повече от 1,8 млн. теста за ковид, като са открити съвсем 37 хиляди инфектирани, от които са умряли 313 души. В Беларус са осъществени към 86 хиляди теста, като броят на инфектираните доближава 4 779 души, от които 42 са умряли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР