.В Русия има военна психоза и увереност, че трябва да

...
.В Русия има военна психоза и увереност, че трябва да
Коментари Харесай

Русия върви към задънена улица. При това с всички сили

.В Русия има военна неуравновесеност и убеденост, че би трябвало да се води война до цялостна победа. Страната върви към задънена улица.

Това споделя в изявление пред Николай Сванидзе, историк, публицист и член на Съвета по правата на индивида при президента на Русия.

„ Нямам отговор. Мисля, че доста малко хора имат прецизен отговор, тъй като, с цел да го получим, би трябвало да се ровим в мислите на нашия президент Путин. Има известна доза самонавиване. Режимът стартира да се самозахранва с избрана информация, избрана идеология, избрани постулати. Най-важният от тях е опълчването против Запада ", дава отговор той на въпрос за какво Русия е стигнала до сегашната обстановка.

Добавя, че решението за нападението над Украйна е било взето евентуално въз основа на подвеждаща информация.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/04/svanidze-lichen archive.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 300 " height= " 169 " /> Снимка БНР/Личен списък

" Надценена беше мощта на съветските въоръжени сили и подценена мощта на украинските. Даже военната мощ не е най-важното. Подцениха желанието на украинците да се съпротивляват, волята им за победа, волята им за независимост. Мисля, че чакаха да ги посрещнат с цветя и с мятане на шапки във въздуха. Не стана по този начин обаче ", отбелязва Сванидзе.

Той разяснява и обстоятелството за какво доверието на руснаците към Путин пораства, като назовава това " извънредно и пагубно ":

„ По последни данни 83 % имат вяра на Путин. През последния месец тези хора са се нараснали с 12 на 100. Това е извънредно и пагубно. В същото време е изцяло обяснимо, тъй като първо, постоянно по време на война се следи сближение към водача. Винаги и на всички места. Второ, тази поддръжка е плод на информационно-пропагандистката нервност. Бих споделил, че в Русия има военна неуравновесеност и убеденост, че би трябвало да се води война до цялостна победа. Виждаме, че след договарянията в Турция Кремъл явно направи крачка обратно от първичното пояснение на тези договаряния. Ръководителят на съветската делегация Владимир Медински беше заставен да промени интерпретацията си. “

Хората на Запад си задават въпроса за какво в Русия няма всеобщи митинги против по този начин наречената специфична интервенция в Украйна?

„ Има две аргументи. За всеобщите митинги са нужни маси. В момента няма маси, тъй като масите са идейно ангажирани от страната и поддържат военната интервенция. Втората причина, несъмнено, е страхът. Сега даже самостоятелният митинг може да докара до огромни санкции, наказателни каузи и ефикасни присъди. Затова хората се опасяват ", прибавя Сванидзе.

Според него Путин с всички сили желае да завърши до 9 май.

„ В настоящия миг Русия върви към задънена улица. При това с всички сили. Защото новата държавна идеология е тоталитарна, имперска, антизападна и като цяло припомня за най-лошите образци в историята на ХХ век “, счита историкът.

„ Цели генерации в Украйна ще бъдат възпитавани с образците от тази война. Това е като Троянската война за античните гърци. Всъщност това е цялостен епос. Независимо от резултата от военната интервенция, украинците ще изградят върху този епос новата си национална идеология и държавност. Тази идеология ще бъде антируска. Украинската еднаквост ще бъде антируска. Това е явно. Сами си го направихме ", предвижда още той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР