В Русия е уволнен генерал Михаил Теплински заради продължителни разногласия

...
В Русия е уволнен генерал Михаил Теплински заради продължителни разногласия
Коментари Харесай

Кремъл отстрани още един способен генерал - заради разногласия с Герасимов

В Русия е уволнен военачалник Михаил Теплински поради продължителни различия с военното управление по време на войната против Украйна.

" Генерал-полковник Михаил Теплински евентуално е   уволнен като един от основните оперативни командващи съветските сили в Украйна. Теплински беше водещ офицер на сушата, той отговаряше за релативно сполучливото извеждане на съветските сили от западния бряг на река Днепър през ноември 2022 година и получи хвалба от Русия по какъв начин кадърен и прагматичен пълководец. " – се споделя в известие на английското Министерство на защитата, оповестено в Twitter.

Същевременно английското военно разузнаване показва, че не е ясно дали Теплински резервира спомагателните си компетенции като командващ въздушно-десантните войски на Русия. Възможно е да е отхвърлен поради потреблението на въздушно-десантни елементи на сушата за задания, които нормално се извършват от пехотата.

В известието се сподели също, че уволнението на Теплински евентуално е още един признак за продължителните различия в командването на съветските дейности на фронта в Украйна – военачалник Валерий Герасимов „ се стреми към единолично управление “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР