В Русия е създадена първата по рода си лаборатория за

...
В Русия е създадена първата по рода си лаборатория за
Коментари Харесай

Иновации в Русия: Създават лаборатория за изучаване на Си Дзинпин

В Русия е основана първата по рода си лаборатория за проучване на концепциите на китайския президент Си Дзинпин. Тя е направена в Института за Китай и модерна Азия на Руската академия на науките (ИКСА РАН). Това е първият сходен проучвателен център отвън Китай.

Кирил Бабаев, шеф на ИКСА РАН, съобщи пред китайската осведомителна организация Синхуа, че резултатите от работата на лабораторията през 2025 година би трябвало да доведат до публикуването на " огромна научна монография, която ще запознае съветските читатели, в това число представители на съветските управляващи, с концепциите на Си Дзинпин и тяхното значение за развиването на Китай и, несъмнено, за руско-китайските връзки. Бабаев означи, че съветското държавно управление би трябвало добре да разбере " каква е идеологическата основа за развиването на сегашен Китай ".

Според шефа на ИКСА РАН, Русия схваща, че концепциите на Си дефинират политиката на Китай в доста посоки. " Разбираме също, че това е политика, която ще продължи не една или две години, а доста по-дълго. Съответно тя ще дефинира активността на Китай за дълъг интервал от време ", сподели Бабаев.

Изследванията ще се съсредоточат върху концепциите на Си в региона на стопанската система, външната и вътрешната политика, обществената политика, културата, изкуството и идеологията. Лабораторията ще откри контакти с китайски проучвателен центрове и ще организира няколко взаимни конференции и кръгли маси. В нея ще бъдат включени освен учени от Института по Китай и модерна Азия на Руската академия на науките, само че и представители на други структури. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР