В Русия днес се провеждат президентски избори. Право на глас

...
В Русия днес се провеждат президентски избори. Право на глас
Коментари Харесай

В Русия се провеждат президентски избори с предизвестен финал

В Русия през днешния ден се организират президентски избори. Право на глас имат 107 млн. гласоподаватели .

Първите секции в най-източните региони отвориха порти още в 20 ч. по Гринуич (22 ч. наше време) в събота, а последните ще затворят в 18 ч. по Гринуич в неделя (20 ч. наше време).

До обяд в две села в Камчатка към този момент беше записана стопроцентна изборна интензивност, съобщи ТАСС. Първите бюлетини в действителност бяха пуснати още преди дни в някои труднодостъпни арктически региони.

Над 532 хиляди души се грижат за сигурността по време на вота. Мобилизирани са силите и средствата на Единната държавна система за предизвестия и разпродажба на изключителните обстановки. В изборните секции са инсталирани минимум 40 хиляди камери за видеонаблюдение, с цел да бъдат предотвратени измами. Акредитирани са над 1500 задгранични наблюдаващи.

Изборите обаче не крият особена конспирация и от дълго време е ясно, че победител ще е президентът Владимир Путин, който ще си обезпечи още един шестгодишен мандат.





Последното изследване на института ВЦИОМ демонстрира, че Путин ще получи 69% от гласовете . Втори е претендентът на комунистическата партия Павел Грудинин , който се чака да поддържат 7 – 8%, а трети е ултранационалистът Владимир Жириновски с 5 – 6%. Останалите петима кандидати имат незначителна поддръжка.

Големият отсъстващ от президентските избори е опозиционерът Алексей Навални , на който бе неразрешено да се кандидатира поради присъда, която той отхвърля като изфабрикувана и политическа.
На опашка за гласоподаване
Ако има незнайна на тези избори, то това е изборната интензивност . Кремъл постави старания тя да бъде колкото се може по-висока. Според Степан Гончаров от самостоятелния социологически център „ Левада “ се чака да гласоподават „ сред 57 – 58 и 67 – 68% “ от гласоподавателите, т. е. колкото на предходните избори през 2012 година, до момента в който институтът ВЦИОМ дава 63 – 67%.

65-годишният Путин е прекарал 18 години отпред на Русия и е най-дълго управлявалият съветски или руски водач след Йосиф Сталин . В изявление за американската телевизия Ен Би Си предходната седмица той сподели, че не желае да трансформира конституцията, с цел да се окопае във властта . Това значи, че този четвърти мандат би трябвало да е финален за него и мнозина специалисти считат, че през идващите шест години съветският президент ще дефинира и приготви своя правоприемник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР