В Русенския университет се проведе среща на представители на Министерството

...
В Русенския университет се проведе среща на представители на Министерството
Коментари Харесай

Информационна среща на представители на Министерството на отбраната в Русенския университет

В Русенския университет се организира среща на представители на Министерството на защитата със студенти и преподаватели от няколко факултета на висшето учебно заведение. На нея, от страна на академичното управление участваха деканът на Факултет “Електротехника, електроника и автоматика ” - доцент Д-р Вяра Русева, ръководителят на Центъра за кариерно развиване към Русенския университет - доцент доктор Калоян Стоянов и ръководители на катедри. Срещата провокира интереса и на преподаватели от юридическия, транспортния и аграрния факултет.

Пред студентите бяха показани опциите и изискванията за работа в областите на военното разузнаване, криптологията и други

Пред преподавателите от висшето учебно заведение лекторите подчертаха, че с русенската научна общественост Министерството на защитата има основани дългогодишни връзки и съдействие, което е с доста висок капацитет за развиване и задълбочаване. Акцентирано бе и върху нуждата от партньорство сред научните институции и Министерството на защитата в динамично разрастващите се области на високите технологии и нововъведенията.

Презентациите по обсъжданите тематики провокираха интереса на преподаватели и студенти, които съумяха да зададат своите въпроси и да получат задълбочени отговори на тях.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР