В рубриката „Вярваме в доброто” Лили Боянова разказа история за

...
В рубриката „Вярваме в доброто” Лили Боянова разказа история за
Коментари Харесай

Съвременните будители: Лили Боянова и учителят, който вдъхновява цяло училище

В рубриката „ Вярваме в доброто” Лили Боянова описа история за един преподавател по изобразяване, преобразил учебното заведение, в което преподава. Борис Котларов – учителят със слънчевите очила и жълтите кецове и Лили Боянова – създателят на рубриката „ Вярваме в доброто”, споделиха в предаването „ Тази събота” каква е задачата на актуалните будители.
„ Вярваме в положителното ” споделя за един актуален будител Вече 32 години, Борис Котларов основава хубост в учебно заведение
„ Това е огромната ми обич – децата, чистата им страст, светлината, която ми демонстрират. Няма ден, който да не е прочувствен. Колкото и да са дребни, когато им се покаже обич – те отвръщат със същото, получава се един съвместен развой, това е метод на живот”, показа преподавателят.

Лили Боянова описа, че схваща за учителя по изобразяване от зрителско писмо, изпратено до редакцията на bTV. В него били приложени фотоси от преобразяването на учебното заведение.

„ Когато отидохме с оператора Павел Баев, в действителност беше по този начин – коридорите, стълбите са изрисувани, има доста пластики, витражи по стъклата. Цялото учебно заведение е като една самобитна художествена изложба – доста е впечатляващо. Самите деца са доста заредени и въодушевени. Децата споделиха, че по този начин даже да имат неприятен ден, когато погледнат към тези картини, им става цветно и приятно”, съобщи Боянова.

Борис Котларов показа, че задачата му на будител стартира случайно. „ Започна с този заем на доверие, който ми даде шефът Георги Стоицев, не съм го очаквал, сподели: имате кардбланш, може да вършиме всичко, което поискате, аз ви вярвам. Аз не работя на бюрото си, а на последния чин – получава се един съвместен продан на идеи”, показа учителят.

„ Децата доста го обичат, беше един доста прочувствен час по изобразяване. Имаше сълзи, имаше едно момиченце – Даная, която се разплака. Тя беше извънредно прочувствена, втурна се, прегърна господин Котларов, сподели: аз съм му доста признателна, тъй като той беше индивидът, който повярва в моя талант”, уточни Лили Боянова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР