В РСМ има ясно формирано мнозинство, което иска да уважи

...
В РСМ има ясно формирано мнозинство, което иска да уважи
Коментари Харесай

Росен Желязков: Не смесваме двустранните отношения с пътя на РСМ към ЕС

В РСМ има ясно образувано болшинство, което желае да почете българите и да ги впише в Конституцията, само че и вокално малцинство, което води деструктивна политика, съобщи в изявление за БГНЕС ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

С него разясняваме по какъв начин прави оценка резултатите от последната си аудиенция в Северна Македония на 14 ноември и упованията му за това по какъв начин ще продължи европейския развой за Скопие.

Тогава Желязков акцентира, че за България е извънредно значимо РСМ и Албания дружно да вървят по пътя за Европейски Съюз и означи положителните планове и другарството от страна на България. Той добави, че би трябвало да се противопоставим на езика на омразата и че РСМ няма друга опция, с изключение на европейската.

„ Визитата сподели доста ясно, че има образувано болшинство, което желае да почете българите в Северна Македония и да ги впише в Конституцията “, съобщи ръководителят на Народно събрание.

„ Показа също едно много вокално малцинство, което прави всичко допустимо, с цел да детонира и да води деструктивна политика на двустранно равнище, водено от ползите си да завоюва парламентарните избори “, означи той.

Желязков добави, че нашите връзки са основани напълно на постигнатия компромис през миналата година.

„ Ние не желаеме да смесваме двустранните връзки с пътя на районен съд Македония към Европейския съюз. В този смисъл вписването на българите в Конституцията е изискване, което е част от съглашението с Европейската комисия. То е неотменима причина за започването на договарянията “, акцентира той.

Желязков уточни, че близостта на парламентарните избори в Северна Македония вероятно прави по този начин, че този развой да не се преглежда в неговото значимо за Скопие измерение, а в тясно партиен аспект.

„ Но ние имаме вяра и насърчаваме това болшинство, въпреки че е незадоволително - единствено 10 депутата в Народното събрание в Скопие не стигат - въпреки всичко има болшинство и имам вяра, че това няма да бъде причина за утежняване на двустранните ни връзки “, сподели още Росен Желязков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР