В ромската общност процентът стига до 40%, посочи проф. Ковачева,

...
В ромската общност процентът стига до 40%, посочи проф. Ковачева,
Коментари Харесай

Омбудсманът: „Всяко четвърто българче е Viber-дете”

В ромската общественост процентът стига до 40%, уточни проф. Ковачева, като посочи, че това са данни от остаряла статистика и действително „ към днешния ден ние не знаем какъв брой деца в действителност са жертва на този проблем ”. Тя изложи казуса на откриването на обществената полемика „ Детето сред трудовата миграция, институционалните правила и разширеното семейство ”, проведена от институцията на омбудсмана, взаимно с Програма ROMACT на ЕК и Съвета на Европа.

Идеята на форума е да увеличи публичната и институционална информираност, както и чувствителността към уязвимостта на децата на трудовите мигранти, оставени при баби, дядовци и изключително в така наречен „ разширени фамилии ” в небогати и маргинализирани общности.

„ Не са създадени подобаващи принадлежности за наблюдаване на децата на трудови мигранти и по този начин не се възнамеряват ограничения и ефикасни политики на институционално равнище ”, сигнализира омбудсманът и уточни, че с най-вече трудови мигранти са най-бедните български райони - Видин, Монтана, Плевен, Враца, Ловеч, Силистра, Кюстендил, Търговище, Разград, Ямбол...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР