В ролята си на председател на Комисията за прякото участие

...
В ролята си на председател на Комисията за прякото участие
Коментари Харесай

От ИТН искат промяна на правилата за провеждане на референдуми

В ролята си на ръководител на Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество, ще отворя разговора и бъдещите процедури за промени в целостта на Закона за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество, като изключително внимание ще отделим на разпоредбите за провеждането на референдуми. Сегашните правила са нездравословни. Това сподели Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, съобщи БГНЕС.

Балабанов напомни, че през 2016г. предизвикаха народен референдум за смяна на политическата система у нас. „ На този референдум гласоподаваха над 3, 5 млн. български жители, от които над 2,5 млн. гласоподаваха за концепциите, които тогава предложихме”, сподели Балабанов.

„ Още тогава разбрахме, че макар голямото ни предпочитание и сила, които вложихме в продължение на няколко месеца, разпоредбите и Закона за директното присъединяване на жителите са направени по този начин, с цел да подсигуряват на която и да е политическа клика успокоение, тъй като при по този начин настоящите правила и закон, е невероятно един референдум да бъде сполучливо приключен и настояванията на хората да се трансфорат в закон”, съобщи той.

По думите му, разбрали по сложния метод, че даже и да мечтаят „ някъде там има политици, облечени във власт, които убиват фантазиите – нашите и тези на над 2,5 млн. българи”.

„ Осъзнахме, че откакто не можем да променяме извън, ще би трябвало да променяме от вътрешната страна, по тази причина създадохме Политическа партия Има Такъв Народ и дружно с нашия водач Слави Трифонов и сътрудниците си казахме, че няма мощ на света, която да ни накара да забравим тези 2,5 млн. българи”, съобщи Балабанов.

„ Днес в 47-ия парламент, няколко години след инициирания от нас референдум, имаме опцията като част от ръководещата коалиция, още веднъж да напомним за същността на Има Такъв Народ и да действаме практично. В ролята си на ръководител на Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество, ще отворя разговора и бъдещите процедури за промени в целостта на Закона за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество, като изключително внимание ще отделим на разпоредбите за провеждането на референдум. Сегашните правила за нездравословни. Вредни са, тъй като вместо българското общество да държи в ръцете си най-силното оръжие - референдумът, с цел да трансформира, някогашните прислужници на това общество са градили с години, за жалост, тази законова стена по този начин, с цел да се крият и да им е угодно”, съобщи той.

Под думите му по тази причина от Има Такъв Народ ще създадат всичко допустимо измененията, които ще предложат да основат една естествена, демократична, транспарантна и законова среда, с цел да може българските жители да бъдат питани, когато има значими и значими за цялото ни общество тематики и техния глас да е закон.

„ Заедно с сътрудниците от Има Такъв Народ, и в частност с юристите ни от групата, ще предизвикваме основаването на работна група от членове от всички парламентарни групи, които са част от комисията за директното присъединяване на жителите, с цел да обсъждаме нашите и да чуем концепциите и предложенията на сътрудниците ни. Ако се наложи ще създадем и обществени полемики, с цел да чуем концепциите и на жителите, тъй като един подобен предстоящ закон заслужава групов труд, с цел да бъдем оптимално прозрачни”, съобщи той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР