В ролята си на наставник на бизнес професионалисти често ми

...
В ролята си на наставник на бизнес професионалисти често ми
Коментари Харесай

9 признака, че имате качества да станете предприемач

В ролята си на ментор на бизнес експерти постоянно ми задават въпроса за капацитета да започнеш бизнес сам като бизнесмен спрямо актуалната роля на началник в одобрена компания. Разбира се, това е персонално решение с доста плюсове и минуси, само че съгласно моя опит отговорът зависи от някои основни детайли, написа Мартин Цвилинг в публикация за Inc.com. Повечето хора считат, че триумфът зависи от това първо да имаме новаторска и неповторима концепция, само че аз открих, че способността да ги превърнете положителните хрумвания в сполучлив бизнес е рядко умеене. Вгледайте се деликатно в себе си и потърсете нагласата и способността да възприемете тези 9 тактики.

1. Концентрация върху бизнес проблемите, а не върху фантазиите

Бизнес казусът е нещо, за което хората са подготвени да платят, с цел да го решат. Предприемачите би трябвало да се любуват на упоритата работа при решаването на проблеми и бързо да преминат през стадия на концепцията, с акцент върху съответен артикул или услуга, в това число периоди и финансови средства.

2. Възможност за ориентиране на хора и други запаси за поддръжка

Новият бизнес в никакъв случай не е интервенция за един човек. Успешните бизнесмени би трябвало да бъдат насочени към хората и да търсят специалисти с разнообразни умения, в това число маркетинг, произвеждане, интервенции и финанси. Най-важното е, че би трябвало да се занимавате с клиентите и да разбирате техните стремежи и потребности. 

3. Готови да поемете задължения и сложни решения

Трябва да сте подготвени да поемете цялостна отговорност за всички аспекти на новия си бизнес. Няма никой над вас, който да ви избави, а виновността няма място в бизнеса. Много хора, които познавам, имат страхотни хрумвания, само че им е прекомерно комфортно да разрешат на някой различен да вземе решения или да поеме виновността.

4. Лидерство и ефикасна връзка с хората

На първо място, това изисква самопризнание, че водачеството е на първо място ентусиазъм и доверие, а не предоставяне на заповеди. Това изисква ефикасна връзка. Освен това би трябвало да бъде модел за подражателство на екипа, вложителите и клиентите.

5. Вяра в нуждата от маркетинг и продажба

Трябва да продадете себе си, както и вашия артикул. Маркетингът е нужен посредством обществени медии, обичайни медии и персонална видимост, с цел да се привлекат клиенти, да се построи преданост към марката, както и имидж на конкурентна марка.

6. Радостта да бъдеш  " вале на всички занаяти ", а не специалист

Ако обичате да носите доста разнообразни шапки и непрестанно да научавате нови умения, ще получите повече задоволство като бизнесмен. Екипът ви постоянно ще бъде по-малък от нужните умения, тъй че би трябвало да сте подготвени и способни да се включите, с цел да спасите работния ден. Няма експертни функции при пускане.

7. Без боязън от поемането на премерен риск 

Страхът от неуспех или забележителен риск е потиснал доста амбициозни бизнесмени или е разрушил здравето им. Всеки нов бизнес има доста незнайни и крие голям риск. За да бъдете успешен бизнесмен, би трябвало да се наслаждавате на поемането на опасности, само че постоянно да търсите баланса сред рисковия риск и интелигентния риск по отношение на възвръщаемостта.

8. Пъргавина във всички дейности

В този бързо изменящ се свят да бъдеш първи на вярното място и да напредваш бързо с развиването на нещата са сериозни детайли. Ако обичате да изучавате нещата още веднъж и още веднъж или сте склонни да размишлявате доста върху решенията си, то начинат на живот на бизнесмена може да не е за вас. Предприемачите би трябвало да реагират и да се възстановят бързо.

9. Началото е цел и дълготраен проект

В одобрените предприятия се чака експертите да извършват предоставените задания и да оставят дълготрайното обмисляне на други. Най-добрите бизнесмени следват своята пристрастеност и цел и са склонни да мислят по-дългосрочно за своето задоволство, а не краткосрочно. 

Източник: Мартин Цвилинг, основател и Съд на Европейските общности на Startup Professionals, за

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР