В родния град на президента Владимир Путин продължават да недоумяват

...
В родния град на президента Владимир Путин продължават да недоумяват
Коментари Харесай

Мъж се самозапали в Санкт Петербург по случай рождения ден на Путин

В родния град на президента Владимир Путин не престават да недоумяват за аргументите, принудили 70-годишен мъж да се самозапали в центъра на града.

Инцидентът е станал към пет часа следобяд на 7-и октомври, когато съветският държавен глава посрещна 68-ия си рожден ден. По информация на полицията в Санкт Петербург осъщественото от мъжа е било чист опит за самоубийство, само че след това до него бил намерено полуизгоряло писмо, на което пишело "Честит рожден ден, господин президент ", което пък подтикна други да преглеждат самозапалването като протестен акт.

Мъжът в последна сметка е бил избавен с помощта на светкавичната реакция на младежи, които щом видели какво се случва, дотичали при него и с жилетките си потушили пламъците по тялото му. Малко по-късно пристигнали полиция и кола за спешна помощ, които транспортирали потърпевшия в близката болница с 45% изгаряния.

Свидетели на случката описват, че момент преди да се самозапали мъжът е изкрещял, че "сега ще направи подарък на съветския президент ".

Преди към седмица съветската журналистка Ирина Славина също се самозапали пред полицейския сектор в Нижни-Новгород и след това умря. В своя последна обява в обществените мрежи Славина е написала сбитото "Вината е на Руската федерация ". Самоубийството на журналистката се случва единствено ден, откакто полицията претърсва подробно дома ѝ, защото я подозира във връзки с опозицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР