В резултат на земетресението с магнитуд от 6,7 степен по

...
В резултат на земетресението с магнитуд от 6,7 степен по
Коментари Харесай

Броят на загиналите в Япония след силното земетресение достигна 8 души, спрени са ТЕЦ-ове и АЕЦ


В резултат на земетресението с магнитуд от 6,7 степен по скалата на Рихтер в северния японски остров Хокайдо са спрени всички четири топлоелектроцентрали, като без електричество са останали 2,95 хиляди жилища, заяви министъра на стопанската система на Япония. Работи се по премахване на разстройствата в електрозахранването и стартирането на централите.

В резултат на мощното земетресение в Япония, беше спряна атомна централа, оповестява от своя страна организация TACC. Други организации оповестяват, че съвсем пет милиона души в страната са останали без електроснабдяване.

AFP от своя страна, базирайки се на японската държавна телевизия NHK заяви, че броят на починалите вследствие на мощното земетресение починалите, които първоначално се смяташе, че са единствено двама към този момент е достигнал до осем души.

Междувременно Националната метеорологична работа на Япония оповестява, че са настъпили най-малко 22 вторични труса. Силата на най-силният от тях е 5.3. Сеизмолозите предизвестяват за опцията за опазване на сеизмичната интензивност в региона на земетресението и риска от нови мощни трусове в границите на една седмица.

Земетресението провокира разстройства в работата на главния енергиен източник, който зарежда охлаждащата система на басейните с употребявано нуклеарно гориво в спряната атомна електроцентрала Томари. Понастоящем доставката на електрическа енергия за станцията е изцяло възобновена. Не е намерено приключване на радиация, не са настъпили промени в радиационния декор наоколо до други нуклеарни уреди в региона.
Едновременно с това, заради спиране на електрозахранването, АЕЦ " Тодода-Атшиши " спря работа. Според министъра на стопанската система, търговията и промишлеността на страната Хирошиге Секо, може да отнеме към седмица, с цел да се възвърне стабилната работа на централата.
Земетресението провокира разстройства в железопътния и въздушния трафик - трафикът бе спрян на доста метролинии и железопътни линии, а основното районно летище Шин-Читосе беше затворено, всички вътрешни и интернационалните полети в четвъртък бяха анулирани.

Местните спасители, пожарникарите и бойците от отбранителните сили на страната се занимават с елиминирането на следствията от въздействието на детайлите. Според японския министър-председател Шиндзо Абе, броят на хората, участващи в избавителната работа, ще бъде повишен до 25 хиляди души.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР