В резултат на въздушна атака на руски войски на летище

...
В резултат на въздушна атака на руски войски на летище
Коментари Харесай

Най-големият и най-мощен самолет в света бе унищожен при руска атака край Киев 


В резултат на въздушна офанзива на съветски войски на летище Гостомел покрай Киев е изгорял Ан-225 "Мрия ". Това оповестяват от Държавната организация по известията на Украйна в своя Telegram канал, предава УНИАН.

От ведомството означиха, че сходна информация е обявена на Радио Свобода от двама осведомени източника в предприятието "Антонов " и доказана от кмета на град Буча.

Зеленски разгласи детайлности за договарянията с Москва и мястото на срещата

„ Има информация, че вследствие на въздушна офанзива на съветски войски на летище Гостомел покрай Киев е изгорял един от най-големите и мощни самолети в света, украински създаден АН-225 Мрия “, се споделя в отчета.

От ведомството подчертаха, че информацията към момента се ревизира.

Украинското МО гърми: Ликвидиран е фамозен чеченски военачалник в борбата за Киев


"Антонов Ан-225 Мрия " е най-големият тежкотоварен и Най-големият аероплан в света строен в миналото до момента!

Антонов Ан-225 Мрия (на украински: Мрiя – Мечта) е транспортен аероплан, клас 1, създаден в Украинската ССР в края на 80-те години на XX век от Авиационния научно-технически комплекс „ Антонов “ и понастоящем е най-големият аероплан в света.

Максималната товароспособност на „ Мрия “ е 275 t, с което той е най-тежкотоварният летателен уред, строен в миналото. Шестте турбореактивни мотора основават обща двигателна сила от 1377 kN, което го прави най-мощния аероплан на Земята.

За съпоставяне: оптималният товар на Ан-124 „ Руслан “ е 150 t и 152, 4 t за Еърбъс А380, версия A380F

Условното название на Ан-225 в НАТО е „ Cossack “ (Казак).

„ Мрия “ е планиран и конструиран да придвижва руската совалка „ Буран “, само че след това е зарязан заради липса на средства на интернационалното летище в град Гостомел.

След години престой на земята самолетът е главно реконструиран и през 2001 година прави своя още един „ първи “ полет. След тази дата той се употребява от украинската компания „ Авиолинии Антонов “ главно за извършване на поръчки за транспортиране на извънгабаритни и тежки товари.

Неотдавна журналистът Дмитрий Хилюк сподели по какъв начин наподобява самолетът „ Мрия “ от вътрешната страна, публикувайки фотоси на вътрешните отделения на самолета. Снимките са направени на интернационално летище "Антонов " ( "Гостомел ").
null

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР