В резултат на удара в пристанищната инфраструктура на Одеса избухна

...
В резултат на удара в пристанищната инфраструктура на Одеса избухна
Коментари Харесай

Русия нанесе удари по пристанището в Одеса, откъдето се изнася зърно

В резултат на удара в пристанищната инфраструктура на Одеса избухна пожар

Руски безпилотен летателен уред е развалил част от инфраструктурата на украинското черноморско пристанище в Одеса, което е от основно значение за износа на зърно, заяви Ройтерс, като се базира на изказване на украинските военни, съобщи Българска телеграфна агенция.

" В резултат на удара в пристанищната инфраструктура на Одеса избухна пожар. Той беше бързо сподавен. Информацията за размера на вредите се обновява ", съобщи украинското оперативно командване " Юг " във " Фесйбук ".

Военните не прецизират дали вредите на пристанището заплашват износа на зърно. Само през пристанищата в Одеска област Украйна може да изнася зърно и други хранителни артикули в границите на самодейността за зърно.

През юли предходната година Организация на обединените нации и Турция подписаха договорката за износ на зърно през Черно море за първичен интервал от 120 дни, с цел да подкрепят за превъзмогването на международната продоволствена рецесия, която се задълбочи след нахлуването на Русия в Украйна, един от водещите експортьори на зърно.

Сделката, чието деяние бе удължено този месец, има за цел да подсигурява безопасен износ на зърно и хранителни артикули по време на спора от три украински пристанища - Одеса, Черноморск и Пивдени.

Украинските военни обявиха, че при нападението съветските сили са употребявали създадените в Иран безпилотни летателни апарати " Шахед ", само че не додоха повече детайлности към случилото се.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР