В резултат на тръжна процедура за доставка на втечнен природен

...
В резултат на тръжна процедура за доставка на втечнен природен
Коментари Харесай

“Булгаргаз” успешно приключи търга за втечнен природен газ за ноември

В резултат на тръжна процедура за доставка на полутечен природен газ за ноември, “Булгаргаз ” ЕАД обезпечи всички нужните количества за клиентите си, оповестиха от публичния снабдител.

На първия стадий от търга се извърши прелиминарен асортимент на деклариралите интерес 13 компании, като 10 отговаряха на изискванията и бяха поканени да дават обвързващи предложения. До крайния период, указан в процедурата, бяха получени предложения от 8 компании от Европа, Азия и Съединени американски щати, показаха от “Булгаргаз ”.

Класирането се извърши в сходство с признатата методика за оценяване на офертите. При съблюдаване на изискванията на тръжната процедура бяха определени два доставчика на полутечен природен газ с обезпечени слотове за регазификация и предпазване на терминала в Ревитуса – “Митилинеос ” (Mytilineos S.A.) и “ДЕПА къмършъл ” (DEPA Commercial S.A.), прецизират от българското газово сдружение.

В рамките на извършената процедура бяха реализирани извънредно конкурентни цени, които ще намерят отражение в препоръчаната от Булгаргаз цена на природния газ за ноември, акцентират от “Булгаргаз ”.

По време на съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за одобряване на цена за октомври, извършено на 28 септември, изпълнителният шеф на “Булгаргаз ” Деница Златева сподели тогава, сдружението няма терзание, че няма да бъде обезпечено нужното количество природен газ за ноември. Целта е да бъде на конкурентна цена. Тя добави, че индикациите са, че ще се покрият условията с обвързващи предложения от заинтригувани компании. Такъв ще бъде методът и за доставка на газ за декември, както и за доставките през 2023 година

На 20 септември пък на брифинг в постройката на Министерството на енергетиката, Деница Златева разгласи, че “Булгаргаз ” ще разгласи тогава търгове за доставка на полутечен природен газ. Тя увери, че търговете ще се проведат в открита, транспарантна и равнопоставена процедура. Целта е оптимално необятен кръг компании да вземат участие и да предложат в конкурентна среда своите ценови предложения, с цел да се реализиран най-хубавите ценови нива.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР