В резултат на скандала с портрета на принцеса Кейт за

...
В резултат на скандала с портрета на принцеса Кейт за
Коментари Харесай

Снимката на Кейт и Уилям в колата не е била манипулирана: Фотографска агенция

В резултат на абсурда с портрета на принцеса Кейт за Деня на майката, нова фото интрига провокира задъхани спекулации в интернет. Онлайн детективи проучват (и прекаляват) фотография на принц Уилям и Кейт, напускащи Уиндзор на задната седалка на черен Range Rover в понеделник. Принцът беше на път за работа в Деня на Британската общественост в Уестминстърското абатство; принцесата се отправяше към частна среща. Потребителите на платформата X показаха, че главата на Кейт била обърната встрани от камерата, закривайки ясния аспект на лицето й, и спекулираха, че сянката на тухления хоросан, виждан през прозорците, наподобява не съответствува с тухлите на върха на хоризонталната линия отвън колата.

В телефонно изявление за Vanity Fair, Кен Гоф, който има Goff Photos, английската организация, която разгласява изображението, изрично се присмя на концепцията, че изображението е било подправено по някакъв метод.

„ Това са огромни нелепости “, сподели Гоф, който снима кралското семейство от 1980 година насам. По-известните му фотоси включват принцеса Даяна в Зимбабве през 1993 година и принц Хари и брачната половинка му Меган с група деца по време на Trooping the colour през 2022 година Гоф подсигурява за двамата фотографи, които направиха новата фотография на уелсците, като сподели, че е „ 100 % сигурен “ в тяхната нравственос. „ Няма метод тези двамата въобще да са създали нещо с тези фотоси. “

Ветеранът-фотограф и член на Кралската рота продължи да опровергава конспирациите, които се въртят към фотографията, като се стартира с тези подробно прегледани, видимо друго оцветени тухли. Според Гоф двамата фотографи, чиито имена Гоф отхвърли да назове, се откриват в Дачет, село отвън дома на семейство Уелс в Уиндзор, с вярата да създадат фотография на принца на Уелс на път за Лондон. Гоф сподели на Vanity Fair точното кръстовище, където е направена оповестената снимка; махленски аспект в Гугъл Maps ясно демонстрира подпорна стена от червени тухли и бял хоросан, заобикаляща постройка от по-тъмни тухли и червен хоросан. „ Защо фотографът ще промени цвета на тухлите? “ — попита невярващо Гоф.

Колкото до това, че Кейт се вижда единствено отстрани? Гоф изясни, че снимането в Рейндж Роувъра на Уилям, който профучава с почти 63 км в час, се оказа задоволително предизвикателство. „ Снимките на коли постоянно са доста сложни “, сподели Гоф, като се има поради отражението на прозореца, а снимането на Кейт беше цялостна изненада за един от фотографите. „ Едва когато изтегли фотографията на преносимия компютър си, той видя, че някой различен е в колата “, сподели Гоф. Фотографите не са имали усложнения да разпознаят самоличността на този човек. „ Това е Катрин “, сподели Гоф пред Vanity Fair. „ Само по очертанията на лицето й се схваща, че е Катрин. “

Гоф отхвърли спекулациите, че Кейт може съзнателно да се е обърнала встрани от камерата, като сподели, че фотографията е направена на основна улица, а не покрай дома на семейство Уелс, Adelaide Cottage, където чиновниците по сигурността евентуално биха я предизвестили за наличието на фотографи.

Принцесата на Уелс се възвръща от коремна интервенция за неназовано заболяване от януари, само че дефицитът на изяви или актуализации изпрати кралските наблюдаващи във въртележка от диви теории и неоснователни клюки. Британската преса, известна с сензитивност към короната, даже не разгласява сходна папарашка фотография на Кейт и майка й Карол Мидълтън от почитание. Гоф сподели, че се счита за роялист и се съгласи с това решение. „ Не бих се докоснал до това “, сподели той, добавяйки, че тези в двореца „ са били в действителност смутени “ от фотографията на Кейт и нейната майка.

Попитан дали съществуват скорошни фотоси на Кейт, които не са оповестени на обществеността, „ Доколкото ми е известно, не са правени фотоси и беседвам с разнообразни хора “, сподели Гоф. „ Няма клюки или нещо такова, в случай че някой има набор от фотоси. “

Фотографската полуда към Кейт към този момент изглеждаше достигнала точка на засищане през уикенда, когато принцесата разгласява портрет, изработен сякаш от Уилям, на нея с принцовете Джордж и Луис и принцеса Шарлот на английския Деня на майката. Няколко интернационалните телеграфни организации отстраниха изображението, което дворецът Кенсингтън беше популяризирал в допълнение към обществената обява, заявявайки, че е „ манипулирано “. Асошиейтед прес, която отхвърли да разиска детайлности с Vanity Fair, и Ройтерс показаха „ несъответствия “ в подравняването на ръкава на жилетката на Шарлот с лявата й ръка. Кейт се извини посредством изказване в Инстаграм „ за всяко комплициране “, което споделената фамилна фотография може да е предизвикала. В последна сметка дворецът разгласи, че няма да популяризира нередактираната фотография.

Ако портретът за Деня на майката беше цифрово единен от доста предходни фотоси — в това число, както твърди една гореща доктрина на конспирацията, слагане на лицето на Кейт от корица на английския Vogue от 2016 година — огромните фотоагенции разполагат с технологията да го засекат, тъкмо както се твърди, дребни цифрови редакции, като тази на ръкава на жилетката на Шарлот.

„ Фотографските организации щяха да го видят незабавно “, споделя пред VF Ейдън Съливан, някогашен вицепрезидент по фотозадачи в Getty Images в Обединеното кралство. „ Всеки материал, който се предава посредством медиите, изключително в този момент, би трябвало да бъде достоверен и същински. Този тип неточности ще бъдат уловени доста бързо от организациите, които имат строги правила за това какво могат да вършат с изображенията. (Като цяло подобряването на цвета или качеството на фотографията е позволено, само че не и пренасяне на пиксели или прибавяне или изваждане на съставни елементи.)

„ Не мисля, че това беше незаконна постъпка “, добави Съливан, а „ много общоприет, аматьорски “ опит да „ направи този облик да наподобява по-добре “.

" Все отново кралските особи нарушиха предписание ", сподели Съливан. " Правило, което в този момент е по-важно от всеки път, което е: Ние не манипулираме фотоси, тъй като откакто размътите водите, никой няма да повярва на осведомителните организации ". Или по този въпрос монархията. Съливан поучава Уиндзор да трансферира своята любителска фамилна снимка в каналите си в обществените медии и, когато става въпрос за фотоси, публикувани в медиите, „ да го остави на експертите “.

„ Жалко, че беше оповестена като манипулирана фотография “, сподели Гоф. „ Но би трябвало да приема думата от двореца, че тя го е направила и тя доста съжалява. “
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР