В резултат на ширещото се насилие в Мексико само миналия

...
В резултат на ширещото се насилие в Мексико само миналия
Коментари Харесай

Насилие в Мексико - за месец са избити 15 политици

В резултат на ширещото се принуждение в Мексико единствено предишния месец в разнообразни региони на страната са били убити 15 политици, оповестява електронната версия на в. "Економиста ", като цитира компанията за разбор на рисковете "Етелект ".

По данни на компанията от началото на септември 2017 година в страната са били убити 93-ма политици, в това число 29, които считали да се кандидатират за изборна служба, и деветима регистрирани претенденти, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС. Убийството с най-вече жертви - 21 - е осъществено в югозападния щат Гереро. В щата Оахака жертва на нарушители са станали 16 души, в Пуебла - 10, във Веракрус - 8, в щата Мексико - 7, а в щата Чиуауа - петима.

Според анализаторите вероятността общински началник в Мексико да почине от насилствена гибел е приблизително 12 пъти по-голяма, в сравнение с при редовите жители. В средата на март генералният секретар на Организацията на американските страни Луис Алмагро съобщи, че насилието над политици в Мексико е безусловно неприемливо.

На 1 юли мексиканците ще избират президент, 128 сенатори и 500 депутати в долната камара на Народното събрание, а също губернатори и общински ръководители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР