В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители

...
В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители
Коментари Харесай

Бургаската полиция не си поплюва!

 В резултат на извършена едноседмична профилирана полицейска интервенция от чиновници на ОДМВР – Бургас и Районните ръководства в региона за владеене и разпространяване на опиати в регионите към образователните заведения, са арестувани 4 души. Иззети са разнообразни по тип и грамаж наркотични субстанции. Образувани са – 1 бързо произвеждане и 2 преписки. Спрямо едно лице е повдигнато обвиняване от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерният случай е обвързван със задържането на 31-годишен престъпно проявен мъж от с. Ново Паничарево, общ. Приморско, в чийто дом са открити и конфискувани: бяло кристалообразно вещество /метамфетамин/, две пластмасови бутилки с безцветна течност със мощен аромат, стъклена бутилка с течност, ел. везна и пушка. Мъжът е арестуван за период до 24 часа. Работата по документиране на цялостната му незаконна активност продължава.

При редом течащите инспекции за шофиране на пътно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции са открити общо четири случая. Водачите са на възраст от 20 до 44 години. 20-годишен мъж от хасковското село Българово управлявал " Ауди " с хасковска регистрация след приложимост на амфетамин и метамфетамин, 21-годишен бургазлия карал " Мерцедес С 200 ", с бургаска регистрация, след приложимост на канабис, 26-годишен мъж от Средец управлявал " Фолксваген Поло ", с бургаска регистрация, след приложимост на метамфетамин, а 44-годишен мъж от сливенското село Кортен карал " Форд Галакси " с хасковска регистрация след приложимост на опиати и метамфетамин.

В други три случая водачите на коли отказали да бъдат тествани за приложимост на опиати, като са глобени с санкция в размер на 2 000 лева и лишаване на свидетелството за правоуправление за период от 2 години.

За седмицата чиновниците от бранш " Пътна полиция " при ОДМВР – Бургас са провели профилирана полицейска интервенция по сигурност на придвижването, включваща няколко посоки: съблюдаване на условията за скоростен режим, спазване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и лишаване преимуществото на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са установени 601 нарушавания на скоростта. Четири случая са превишената скорост е над 50 км/ч - водачите ще бъдат глобени с отнемане от правоуправление и парична санкция, последваща законовите инструкции за надвишената скорост.

С санкция в размер на 30 лева са глобени 13 велосипедисти, като две са главните нарушавания, осъществявани от тях: ръководство на велосипед без съоръжение и прекосяване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда  най-много ул. Александровска " и ул. " Богориди " /. За непреминаване на указаните за задачата места за седмицата в Бургас са глобени 32 пешеходци, а за прекосяване на неразрешаващ /червен/ светофарен сигнал са глобени двама водачи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР