В резултат на продължаващите активни действия по разследването, днес –

...
В резултат на продължаващите активни действия по разследването, днес –
Коментари Харесай

Повдигна обвинение на собственика на цеха, от който са били зареждани разбитите фабрики за производство на контрабандни цигари

В резултат на продължаващите дейни дейности по следствието, през днешния ден – 29.08.2018 година, Окръжна прокуратура – Пловдив притегли към наказателна отговорност 38-годишен мъж, притежател на завод, от който са били зареждани разрушените на 24.08.2018 година заводи за незаконно произвеждане на цигари, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

На Г.М. е повдигнато обвиняване за това, че на 24.08.2018 година, в с. Калугерово, обл. Пазарджик, е държал акцизни артикули без бандерол, когато подобен се изисква по закон - 1 700 кг тютюн, като предметът на закононарушението е в огромни размери - закононарушение по член 234, ал.2, т.3, във вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието е открито, че като притежател на мандра в с. Калугерово, обл. Пазарджик, обвиненият е провел на територията й и завод, в който е правил нарязване и обработка на огромни количества тютюн, който след това е доставял на незаконните заводи, произвеждащи цигари на територията на гр. Горна Оряховица, гр. Тутракан и гр. Дупница.

Обвиняемият е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период от 72 часа, като следва да бъде поискано от съда взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, за което на Г.М. е повдигнато обвиняване, е от 2 до 8 години отнемане от независимост.

Разследването по досъдебното произвеждане продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР