В резултат на предприетите мерки от Централната банка на Турция

...
В резултат на предприетите мерки от Централната банка на Турция
Коментари Харесай

Турската лира най-после възвърна малко позиции

В резултат на подхванатите ограничения от Централната банка на Турция и изказването на финансовия министър на Турция Берат Албайрак нощес турската лира означи внезапно покачване от 8% по отношение на американския $, съобщи БГНЕС.
" Поетапно ще въведем ограничения, с които да понижим валутния риск за компаниите. Ще предприемем всички нужни дейности в границите на пазарните правила. Плътно заставаме до банките и частния бранш ", съобщи Албайрак.
При привършване на снощната търговия, турската лира се увеличи до 6,30 за $. Към 18:30 часа курсът беше 6,50 за $.
Инвеститорите приветстваха покачването на цената на лирата, което внесе известно утешение във връзка с непосредствената заплаха турската финансова рецесия да повлияе на международните пазари. Според специалисти най-сериозната паника е вероятността от обилни загуби за европейските банки.
Същевременно представителят на Държавния департамент Хедър Науърт съобщи, че Съединени американски щати нямат никакво отношение към икономическите проблеми на Турция. " Икономистите ще ви кажат, че това, което се случва в Турция, излиза надалеч отвън рамките на актуалната политика на Съединени американски щати и на прилаганите дейности или механизми. Икономическите проблеми не започнаха, откакто на 1-ви август въведохме наказания против две турски физически лица, в границите на световния закон " Магнитски ", сподели Науърт.
Помолена да разяснява заявките на турския президент Реджеп Ердоган за протест на американската електроника, тя отговори следното: " Ще изчакаме, с цел да разберем това ли е действителната политика на Анкара ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР