В резултат на многото избори, които направихме се намираме в

...
В резултат на многото избори, които направихме се намираме в
Коментари Харесай

Проф. Антоанета Христова: Намираме се в рискова ситуация, предполагаща възможност за завой към авторитаризма

В резултат на многото избори, които направихме се намираме в рискова обстановка, предполагаща опция за завой към авторитаризма. Това разяснява в обзорното предаване на Радио " Фокус " на тематика " Избори " политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според нея виновникът е система, която работи погрешно. " Защото в случай че системата е сложена вярно, тя ще се оправи с този, който бърка. Докато когато не е сложена вярно системата, това значи, че тя търпи сбъркани политици ".

Проф. Антоанета Христова изясни, че ефектът на политическия пиар е обвързван най-вече и главно с лицата.

" Факт е, че резултат върху гласоподавателите има преди всичко кой е водачът, какъв е имиджът на водача, и доста по-късно идва концепциите. Българската политика няма табиет тя да среща, а и нея да я опознават през концепциите. Например през стратегиите и по този начин. Знаете ли, в случай че познаваш българската политика през стратегиите и в случай че си по-активен човек, ти ще можеш да контролираш тези, които са написали стратегиите, и поради които стратегии си избрал дадена политическа партия да гласуваш за нея. Фактът, че ние сега стигнахме до фаза, в която избрани хора съумяха да манипулират чувството за експанзия, желанието за наказване в други групи жители, значи, че тези, вторите групи жители нямат концепция защо става въпрос в политиката, и просто са натрупали една страст към по-лесния метод, като са й посочили виновника. А вярвайте ми, виновникът в никакъв случай не е една персона ", разяснява проф. Христова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР