В резултат на дейността на служители от отдел Икономическа полиция

...
В резултат на дейността на служители от отдел Икономическа полиция
Коментари Харесай

Имотни измами за 4,5 милиона евро е предотвратила от Икономическа полиция Варна

В резултат на активността на чиновници от отдел " Икономическа полиция " при  ОДМВР-Варна, през 2023г. са предотвратени измами по отношение покупко-продажби с парцели на приблизителна стойност над 4 500 000 евро. Иззети са общо 19 262 продукта с лого или знаци на непокътнати търговски марки на приблизителна стойност 1 526 500лв.

Разкрити са 178 данъчни закононарушения, при които е ощетен държавния фиск с повече от 11млн. лева. Разбита е незаконна скица по отношение на лица в безпомощно положение, настанени в заведение за даване на обществени услуги, при която са им нанесени вреди на стойност над 100 000 лв.. 12 компютърни закононарушения са разкрити, при които са създавани фиктивни сметки и са осъществявани нерегламентирани парични преводи на стойност 194 600лв.

Установени са осем лица извършващи " пране на пари ", на стойност 156 000 лева, като средствата са постъпвали от чужбина. Задържани са три лица прокарали в послание неистинен парични средства /евро/. Иззети са 370 300 къса цигари без акцизен бандерол и над 400л. високоградусен алкохол. Разкрити и докладвани на прокуратурата са 47 корупционни закононарушения, осъществени от длъжностни лица в държавната и общинска администрация, при които са нанесени вреди в изключително огромни размери.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР