В резултат на бързата и адекватна реакция на служителите от

...
В резултат на бързата и адекватна реакция на служителите от
Коментари Харесай

Във Велинград хванаха пиян агресор с незаконни оръжия и взривове


В резултат на бързата и съответна реакция на чиновниците от районно управление (на МВР) -Велинград бил арестуван нападателен въоръжен мъж. Действията стартирали през вчерашния ден, когато в полицията бил получен сигнал от жителка на града. Притеснена дамата съобщила, че брат и Г.Т. /50 г./ с който са в спор, е пристигнал да се саморазправя в жилището, което тя населява с майка си.

Жената подала и сигнал с паник-бутон и към частната охранителна компания, охраняваща жилището й. Пристигналият на мястото охранител обаче бил застрашен с пушка от развилнелият се мъж. Разбирайки, че към мястото идва и полиция Г.Т. избягал, прибрал се в къщи и там се укрил. Къщата му неотложно била блокирана от полицейски чиновници. Използвайки верни тактически дейности служителите на реда съумели да го накарат да излезе на двора и там бил арестуван. Мъжът е тестван с дрегер и уредът отчел над допустимото количество алкохол. В къщата били открити бойна кабина, ловна гладкоцевна пушка и пневматична пушка с оптически мерник, модифицирана за пукотевица с бойни патрони, без нужното позволение за владеене. В таванско помещение чиновниците се натъкнали на взривно вещество - амонит и детониращ връв.

Цялото количество оръжие и взривно вещество са конфискувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура - Велинград.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР