В решенията се посочва още, че страната-агресор е нарушила редица

...
В решенията се посочва още, че страната-агресор е нарушила редица
Коментари Харесай

Естония и Латвия определят действията на Русия в Украйна като геноцид

В решенията се показва още, че страната-агресор е нарушила редица интернационалните конвенции и правила в Украйна. Това обявиха от Сейм и Рийгиког.

Според изказването на Рийгиког Естония дефинира дейностите на съветските въоръжени сили и военно-политическото управление на Руската федерация като геноцид против украинския народ и приканва за същата реакция парламентите на други страни и интернационалните организации.

Освен това естонското национално заседание също приканва за поддръжка при следствието на съветските закононарушения и изправянето на причинителите пред правораздаването и за тази цел, в съдействие с страните, да се сътвори интернационален съд.

От своя страна, Сеймът съобщи, че Латвия, като член на Организация на обединените нации, Съвета на Европа, Европейски Съюз и НАТО, отстояваща демократичните полезности, не приема дейностите на Руската федерация за осъществяване на всеобщото заличаване на украинците. Освен това Латвия приканва евроатлантическата общественост и нейните сътрудници неотложно да вкарат всеобхватни наказания против федерацията, с цел да лишат съветската войска от опцията да продължи военната експанзия в Украйна, както и да усили военната, финансовата, филантропичната и дипломатическата поддръжка за Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР