В ремонта на двете платна в отсечката от 16,5 км от

...
В ремонта на двете платна в отсечката от
16,5 км от
Коментари Харесай

При ремонта на 16, 5 км от АМ „Тракия“ ще се подобрява и пътната основа

В ремонта на двете платна в правата от 16,5 км от Автомагистрала „ Тракия ” сред връзката за АМ “Марица ” и п.в. „ Чирпан – изток “ (от 168-ми до 184-ти км) се постанова стабилизиране и възстановяване на пътната основа. Това съобщиха при инспекция на строителните дейности в сектора изпълнителният директор на „ Автомагистрали “ Стоян Беличев и инж. Даниел Иваничков – директор на дирекция „ Поддържане на пътна инфраструктура “ в Агенция “Пътна инфраструктура ”. Строителните действия, които стартираха на 2 февруари, са част от започналия през октомври м. година поетапен ремонт на общо 52 км от Автомагистрала „ Тракия “ /от 156-ти до 208-ми км/.

За съпоставяне в предходните 12 км сред п.в. „ Белозем “ и п.в. „ Оризово “ (от 156-ти до 168-ми км), които бяха ремонтирани в края на миналата година, пътната основа е била добра, без повреди и след унищожаване на износените пластове асфалт, са направени локални поправки, запълнени са фугите и пукнатините. Монтирани са железни и геокомпозитни мрежи и по-късно е положен нов асфалт, изясни инж. Даниел Иваничков

В сектора, по който се работи сега, освен всичко това, поради подпочвените води ще се наложи да бъде подобрена основата на пътя посредством усилването й с химически субстанции и посредством метода “студено преработване ” ще се осигури необходимата носимоспособност и водонепропускливост. Ще се стабилизира конструкцията и едвам по-късно ще се положат главните пластове асфалт, допълни Иваничков. В предходния участък между пътните възли „ Белозем “ и „ Оризово “ нуждата от подобряване на структурата на настилката е била в границите на 25 см, а в участъка, който се ремонтира в този момент, ще се достигне до дълбочина 60 см. Строителните дейности в обособените сектори са различни и заради това цената на извършваните ремонтни работи в този момент е по-висока спрямо предходните 12 км.

От началото на ремонта, са фрезовани около 4 км от пътна настилка. Работи се максимално мобилизирано, с цел да се използва хубавото време и по-високите температури, уточни инж. Иваничков. В момента на обекта работят 150 души, като в следващите стадии на работа ще станат 250. Ангажирани са над 200 товарни автомобила, машините ще се усилват всеки ден в зависимост от типа работа, изясни Стоян Беличев. На място активност правят още 20 фрези, 15 багера, 10 рециклатора.

Едновременно се работи и в двете платна, както и по 9-те уреди в сектора, шест от които са огромни, уточни инж. Иваничков. Сложен ще бъде ремонтът на надлеза над жп линията при 175-ти км. В координация с НКЖИ е направен график за ремонтните действия, тъй че да се осигури сигурността на пътуващите по жп линията.

По мотив изказвания в обществените мрежи за дупка на оборудването при 160-ти км на АМ „ Тракия “, инж. Иваничков акцентира, че жп надлезът не е ремонтиран при обновяването на 12-те км сред пътните възли „ Белозем “ и „ Оризово “ и това се вижда от старите неремонтирани тротоарни конзоли и мантинели. Ремонтът на надлеза изисква към 2,5-3 месеца работа при позитивни температури и поради това той не е ремонтиран, допълни Стоян Беличев. Тази заран от пътноподдържащото дружество “Автомагистрали ” ЕАД са запълнили дупката със студена асфалтова примес, а съоръжението ще бъде напълно ремонтирано след обновяването на 16,5-километровия участък.

До два дни ще бъдат поставени допълнителни табели при порталната рамка за обходните направления през път II-66 Плодовотово - Чирпан, съобщи изпълнителният шеф на „ Автомагистрали “ Стоян Беличев. Сигнализацията е сложена съгласно наредба, само че за облекчение на водачите ще се подхващат спомагателни ограничения и при порталната рамка на 168-ми км ще бъдат монтирани табели с изложение на обхода. Призоваваме водачите да карат с повишено внимание и със съобразена скорост, в противоположен случай, в случай че карат бързо, в действителност могат да пропуснат указателната табела и отбивката, каза още той.

Стоян Беличев осведоми, че до края на март е срокът за привършване на ремонта в двете платна в сектора от 16,5 км. След това ще стартира обновяването на следващите към 24 км от Автомагистрала „ Тракия “ до Стара Загора.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР