В ремонта на двете платна в отсечката от 16,5 км

...
В ремонта на двете платна в отсечката от 16,5 км
Коментари Харесай

При ремонта на нагънатата част от „Тракия“ се налага и подмяна на основата на пътя


В ремонт а на двете платна в правата от 16,5 км от Автомагистрала „ Тракия ” сред връзката за Автомагистрала “Марица ” и п.в. „ Чирпан – изток “ (от 168-ми до 184-ти км) се постанова стабилизиране и възстановяване на пътната основа. Това оповестиха при инспекция на строителните действия в сектора изпълнителният шеф на „ Автомагистрали “ Стоян Беличев и инж. Даниел Иваничков – шеф на дирекция „ Поддържане на пътна инфраструктура “ в Агенция “Пътна инфраструктура ”. Строителните действия, които стартираха на 2 февруари, са част от почналия през октомври м. година поетапен ремонт на общо 52 км от Автомагистрала „ Тракия “ /от 156-ти до 208-ми км/.

За съпоставяне в предходните 12 км сред п.в. „ Белозем “ и п.в. „ Оризово “ (от 156-ти до 168-ми км), които бяха ремонт ирани в края на предходната година, пътната основа е била добра, без повреди и след унищожаване на износените пластове асфалт , са направени местни ремонт и, запълнени са фугите и пукнатините. Монтирани са железни и геокомпозитни мрежи и по-късно е положен нов асфалт , изясни инж. Даниел Иваничков

В сектора, по който се работи сега, с изключение на всичко това, поради подпочвените води ще се наложи да бъде усъвършенствана основата на пътя посредством усилването й с химически субстанции и посредством метода “студено преработване ” ще се обезпечи нужната носимоспособност и водонепропускливост. Ще се стабилизира структурата и едвам по-късно ще се положат главните пластове асфалт , добави Иваничков. В предходния сектор сред пътните възли „ Белозем “ и „ Оризово “ нуждата от възстановяване на  структурата на настилката е била в границите на 25 см, а в сектора, който се ремонт ира в този момент, ще се доближи до дълбочина  60 см. Строителните действия в обособените сектори са разнообразни и заради това цената на осъществяваните ремонт ни работи в този момент е по-висока спрямо предходните 12 км.

От началото на ремонт а, са фрезовани към 4 км от пътна настилка. Работи се оптимално мобилизирано, с цел да се употребява хубавото време и по-високите температури, уточни инж. Иваничков. В момента на обекта работят 150 души, като в идващите стадии на работа ще станат 250. Ангажирани са над 200 товарни автомобила, машините ще се усилват всеки ден според от типа работа, изясни Стоян Беличев. На място активност правят още 20 фрези, 15 багера, 10 рециклатора.

Едновременно се работи и в двете платна, както и по 9-те уреди в сектора, шест от които са огромни, уточни инж. Иваничков. Сложен ще бъде ремонт ът на надлеза над жп линията  при 175-ти км. В съгласуваност с НКЖИ е направен график за ремонт ните действия, тъй че да се обезпечи сигурността на пътуващите по жп линията.

По мотив изказвания в обществените мрежи за дупка на оборудването при 160-ти км на Автомагистрала „ Тракия “, инж. Иваничков акцентира, че жп надлезът не е ремонт иран при обновяването на 12-те км сред пътните възли „ Белозем “ и „ Оризово “ и това се вижда от старите не ремонт ирани тротоарни конзоли и мантинели. Ремонтът на надлеза изисква към 2,5-3 месеца работа при позитивни температури и заради това той не е ремонт иран, добави Стоян Беличев. Тази заран от пътноподдържащото сдружение “Автомагистрали ” ЕАД са запълнили дупката със студена асфалт ова примес, а оборудването ще бъде напълно ремонт ирано след обновяването на 16,5-километровия сектор.

До два дни ще бъдат сложени спомагателни табели при порталната рамка за обходните направления през път II-66 Плодовотово - Чирпан, заяви изпълнителният шеф на „ Автомагистрали “ Стоян Беличев. Сигнализацията е сложена според разпоредба, само че за облекчение на водачите ще се подхващат спомагателни ограничения и при порталната рамка на 168-ми км ще бъдат инсталирани табели  с изложение на обхода. Призоваваме водачите да карат с нараснало внимание и със съобразена скорост,  в противоположен случай, в случай че карат бързо, в действителност могат да пропуснат указателната табела и отбивката, сподели още той.

Стоян Беличев осведоми, че до края на март е срокът за привършване на ремонт а в двете платна в сектора от 16,5 км. След това ще стартира обновяването на идващите към 24 км от Автомагистрала „ Тракия “ до Стара Загора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР