В ректорската канцелария на Великотърновския университет бе получено писмо от

...
В ректорската канцелария на Великотърновския университет бе получено писмо от
Коментари Харесай

Президентът на Европейския политехнически университет подкрепи ВТУ в казуса с дипломите на 170 италианци

В ректорската канцелария на Великотърновския университет бе получено писмо от юрист проф. Джузепе Саконе, президент на Европейския политехнически университет /ЕПУ/, по отношение на неточни медийни изявления и мнения във връзка с курса за придобиване на учителска дееспособност на жители от Италия.

В своето писмо до ректора на Великотърновския университет проф. Саконе показва своето отчаяние от подхванатата акция, която подкопава ползотворното съдействие сред двата университета.
Президентът на ЕПУ показва своята поддръжка към управлението на Великотърновския университет и подготвеност за подпомагане пред всички институции в България и Италия, с цел да бъдат изяснени аргументите за тази отрицателна акция във връзка с Великотърновския университет.

В началото на юли тази година Министерството на образованието и науката, след инспекция във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “, сезира Главния прокурор на Републиката по отношение на решение на Академичния съвет. Повод стана достоверността на взето решение на Академичния съвет, касаещо признание на висше обучение на 170 италиански жители. Тогава от Министерството на образованието насочиха рекомендации към проф. Христо Бонджолов и желаеха да се потърси дисциплинарна отговорност от всички длъжностни лица, допълнили протокола от съвещанието на Академичния съвет на университета от 18 април 2016 година

По-късно бе публикувана информация, че ВТУ е анулирал дипломите на италианските учители, което, ректорът проф. Бонджолов отхвърли. Той загатна, че отрицателната акция против търновския вуз идва от заместник-министъра на правораздаването проф. Николай Проданов, който беше уволнен като учител заради отсъствие на работа.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР