В рекламите всичко е перфектно, а в това няма нищо

...
В рекламите всичко е перфектно, а в това няма нищо
Коментари Харесай

5 мита, с които рекламите са промили мозъка ни

В рекламите всичко е съвършено, а в това няма нищо инцидентно – нали би трябвало да имаме вяра, че продуктът, който ни оферират, е съвършен и ще направи чудеса за косата ни, за дома ни и защо ли още не.
1. Дъвките избелват зъбите – тъкмо, както пастата за зъби. Това се пробват да ни внушат рекламите, които ни демонстрират най-различни свежи дражета, с които можем да реализираме чудеса за усмивката си. Истината е, че дъвките имат своите изгоди за здравето на зъбите ни и отстраняват част от бактериите и храната, само че не могат да създадат чудеса и да избелят зъбите ни.
 8 мита за секса, в които е време да СПРЕШ да вярваш 8 мита за секса, в които е време да СПРЕШ да вярваш
Има легенди за секса и любовта, които знаем от ранна възраст и имаме вяра в тях, даже по кое време сме зрели хора. Някои неща обаче е време да осми...
2. Сокът е потребен за закуска – в доста реклами на сокове виждаме, че те най-често се употребяват на закуска. Но в доста сокове се съдържа огромно количество захар, с което не е добре да започваме деня си.
3. Препаратите почиства без триене – във всички реклами за препарати, с които почистваш загорели тави след готвене, чистенето става без изпитание, без триене и накисване. Всички знаем, че в действителния живот това няма по какъв начин да се случи и постоянно би трябвало да положите огромни старания, с цел да изчистите добре загорелите повърхности.
4. Всички дами са с съвършени фигури – без значение каква е рекламата – дали за препарати, дали за храна, дали за услуга, всички дами в рекламите имат идеални фигури. Дори да не популяризират крем срещу целулит, а най-обикновен препарат, дамите постоянно са като модели. Това дава ниско самочувствие и неверна визия на подрастващите.
5. Газираните питиета утоляват жаждата – всички газирани питиета се популяризират през горещите месеци, когато основните герои в рекламите са толкоз жадни, че отварят обичаната газирана напитка, с която утоляват жаждата си. Истината е, че в съвсем всички питиета се съдържа толкоз захар, че по-скоро човек ожаднява повече откакто ги изпие.
 6 неистини за бременността – не им вярвайте 6 неистини за бременността – не им вярвайте
Казват, че бременността е един от най-хубавите интервали за една жена, което е правилно, само че има и доста неща, които са безспорен мит и не би...
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР