В редовете по-долу ще разберете, защо жените предпочитат датските банки

...
В редовете по-долу ще разберете, защо жените предпочитат датските банки
Коментари Харесай

Защо жените предпочитат датските банки за сперма?

В редовете по-долу ще разберете, за какво дамите избират датските банки за сперма?

С биологичния си часовник, който тиктака все по-силно, Ким, 37-годишна жена от Нидерландия, взема решение през юни 2020 година, че е време да стартира съществено да изследва опциите за угаждане на желанието си да стане майка.

Поради това, че в никакъв случай не е имала особена обвързаност към " обичайното " семейство, тя в последна сметка се озовава в холандска клиника за лекуване на неплодородие, където ѝ оферират да избира сред донор на сперма от холандска банка за сперма или от търговски датски спермални банки.

Тя избрала вторите, тъй като те предложили по-голямо многообразие от донори и повече информация за тях.

" Докато холандските банки ви разрешават да избирате единствено по четири външни признака - цвят на косата и очите, етническа принадлежност и стойка, датските банки ви дават доста по-обширни профили, в това число фотография на бебето, почерк и звучене на гласа ", споделя тя пред Евронюз.

Това като цяло й дава положително усещане за персоналния темперамент на донора на сперма - нещо, което тя счита за значимо за бъдещото си дете.

" Исках детето ми да може да наблюдава произхода си и да подтиква евентуалното любознание за биологичния си генезис ", сподели тя.

След изчерпателен развой на взимане на решение Ким избира донор от португалски генезис, който открива в базата данни на датската Cryos International - най-голямата банка за сперма в света , както самата тя признава.

Поръчката е направена във вторник, а в четвъртък от клиниката по репродуктивна медицина й се обаждат, с цел да й оповестят, че са пристигнали три контейнера с надълбоко замразена сперма. Съвсем извънредно, последвалата към месец по-късно инсеминация се оказала неотложен триумф.

Датско владичество

В цяла Европа дами като Ким са бременни или са заченали деца от донори на сперма посредством датски банки.

Някои холандски клиники за лекуване на неплодородие настояват, че повече от 60 % от процедурите им се правят със сперма от датски център. В прилежаща Белгия 6 от 10 деца, родени с помощта на донорска сперма, имат биологични татковци от Дания. Приблизително една пета от дарената сперма, която се предлага в Обединеното кралство, се внася от Дания. Вестник " Айриш таймс " даже твърди, че 90 % от датската сперма отива в други страни от Европейски Съюз.

Самите датски банки за сперма избират да не дават точни числа за количеството на изнесената от тях донорска сперма, като се базират на стратегически аргументи, само че е ясно, че те са преобладаващи в Европа. По думите на Мартин Ласе, основен търговски шеф на Cryos International:

" Ако това е огромен пазар в Европа, той е огромен пазар и за нас ".

Двете най-големи датски банки за сперматозоиди са Cryos International и Европейската банка за сперматозоиди, със седалища надлежно в Орхус и Копенхаген. Докато Cryos твърди, че разполага с над 1 000 донори, Европейската банка за сперма твърди, че разполага с 800-900 донори, които са подготвени да бъдат определени от реципиентите.

Тяхната известност може да се дължи частично на необятния избор на донори на сперматозоиди, който дава на бъдещите майки разнообразна палитра от фенотипове, от които да избират. Предлагането им е толкоз обстойно и разнообразно с помощта на обстоятелството, че двете компании са отворили клонове в други елементи на Европа като Кипър, Англия, Германия и Нидерландия.

Дългогодишна традиция

И по този начин, за какво тъкмо тази страна е завоювала такива позиции в цяла Европа, когато става въпрос за донорство на сперма?

Много от тях могат да се обяснят с дългогодишната традиция на Дания в лекуването на безплодието , както и с ранното контролиране през 2006 година, което разреши на самотни дами и лесбийки да се оплождат със сперма от донор. Понастоящем това е позволено единствено в десетина страни от Европейски Съюз.

Според Анемет Арндал-Лаурицен, основен изпълнителен шеф на Европейската банка за сперма, това освен е отворило диалога за донорството на сперма, само че и е сложило началото на вълна от новородени датски деца от донори.

" Днес повече от един % от всички деца, родени в Дания, са родени с донорска сперма. Това е най-високият % от всички европейски страни. Фактът, че толкоз доста деца в Дания са родени от донорство, в действителност отстрани табуто в нашата страна ", споделя тя.

Мартин Ласен също по този начин твърди, че донорството на сперматозоиди е толкоз нормализирано в датската просвета, просто тъй като съществува от толкоз дълго време.

" Нашият основател основава първата датска банка за сперма преди 35 години. Оттогава датчаните са привикнали с банките за сперма, които популяризират донорството. Това се е трансформирало в част от нашата просвета. "

Ласе Халдруп (23 г.), който е датски донор от юли предходната година, също не счита, че донорството на сперматозоиди е деликатна тематика в датското общество.

" Говоря напълно намерено за това. Всички в моето обграждане знаят, фамилията ми, приятелите ми, даже момичето, с което се виждам сега ", споделя той.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР