В редица страни бяха предприети нови противоепидемични мерки на фона

...
В редица страни бяха предприети нови противоепидемични мерки на фона
Коментари Харесай

Европейският съюз очаква нова вълна от Ковид

В редица страни бяха подхванати нови противоепидемични ограничения на фона на бързото разпространяване на новия вид на ковид Омикрон. След като регистрира над 9 хиляди инфектирани за денонощие, Гърция разгласи, че от 3 до 16 януари ще има ограничавания в работното време и клиентите в магазини и заведения.

В Швеция влиза в действие условието всички идващи в страната да показват негативен тест за ковид, включително и имунизираните.

Френските управляващи оповестиха, че се вкарва отчасти отдалечена работа за интервал от най-малко три седмици. Целта е по този метод да бъде спряна петата вълна на разпространяване на Covid-19, съобщи министър председателят Жан Кастекс след изключително съвещание на кабинета. Той добави, че предстоят промени, свързани със здравния документ.

Това условие ще се ползва от 15 януари, в случай че бъде признато в Народното събрание. В събота Франция заяви над 100 000 случая на Covid-19 за денонощие - това е връх от началото на пандемията. 

СЗО отбелязя новия вид на Covid-19 като " Омикрон " - вид, пораждащ безпокойствие
Френският министър председател повтори апела към хората да си слагат бустерна доза и в същото време изрази удовлетворение от % на имунизирани в страната - 78 на 100.

По-строги рестрикции, целящи да понижат разпространяването на ковид, влизат в действие от през днешния ден в няколко немски провинции, измежду които Берлин и Бавария. Страната минава през петата вълна на разпространяване на болестта. Общият брой на инфектираните в Германия е към този момент над 7 милиона. 

Арагон, Навара и Кантабрия са следващите испански провинции, които вкарват спомагателни ограничавания, с цел да се оправят с шестата вълна на разпространяване на ковид с новия вид Омикрон. Честотата на заразяване надвиши 1200 на 100 000 души - невиждани равнища за целия интервал на пандемията. Общият брой на случаите в 47-милионна Испания е 3 милиона и 900 хиляди, на умрелите - 89 хиляди души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР