В редакцията на Искра.бг постъпи сигнал за скандално назначение в

...
В редакцията на Искра.бг постъпи сигнал за скандално назначение в
Коментари Харесай

Сигнал до Искра.бг: Скандално назначение в ИАРА-Видин наложи намесата на неправителствена организация

В редакцията на Искра.бг постъпи сигнал за скандално предопределение в ИАРА-Видин . Това провокира вълна от отвращение в обществената мрежа Фейсбук.

Според интернет консуматори новоназначеният чиновник в локалната конструкция на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ е със подозрително минало. Той е упрекван, че се е занимавал с бракониерство и е поставял мрежи в нарушаване на разпоредбите. Те са били в Полетковския язовир.

Искра.бг се свърза по въпроса с представител на локална организация, която се бори против бракониерството . Оттам ни оповестиха, че такова предопределение в действителност има и става въпрос за Иво Иванов . Твърди се, че от известно време самият той приказвал на локалните в село Старопатица по какъв начин скоро ще видят какъв ще стане. И по този начин от през вчерашния ден въпросният човек е държавен чиновник в ИАРА-Видин.

Представителят на локалната организация ни разкри още, че по непотвърдена информация Иванов се е занимавал и с дърводобив , като не е ясно дали и той е бил легален.

Той твърди, че нито във Видин, нито в Монтана са знаели за това предопределение , което следва. Затова се е опитал да беседва по въпроса със зам.-директора на ИАРА Борислав Чардаков , само че той му е споделил, че е в трафик и не е комфортно. Така той не е съумял да реализира контакт с него. Затова е отишъл непосредствено в Министерството на земеделието , където да изиска да се срещне персонално със зам.-министъра , с цел да го попита по какъв начин е допустимо подобен човек да бъде определен за чиновник на ИАРА.

Нещо повече. Антибракониерът твърди, че новоназначеният преди време е влезнал във физически конфликт със чиновници на организацията . Проверка на Искра.бг сподели, че през май 2020 година локални медии са тиражирали информация, че се е стигнало до пукотевица и закани към чиновник на ИАРА във Видинско , който е хванал извършители да ловят риба в язовир Полетковци.

По този мотив Искра.бг потърси представителя на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи /ОДМВР/ във Видин. Оттам ни обясниха, че към сегашния миг тази информация не може бъде доказана, тъй като се касае за случай доста обратно във времето .

Опитахме се да беседваме и със зам.-директора на ИАРА Борислав Чардаков . Той ни сподели, че сега пътува и на този стадий не може да разяснява дали в действителност има такова предопределение, тъй като би трябвало да направи инспекция по случая .

В последна сметка малко по-късно представителят на локалната организация, която се бори против бракониерството, се свърза с нас и ни заяви, че е провел среща с висшестоящ чиновник от ИАРА , който от своя страна е разговарял с един от зам.-министрите на земеделието. От него той е схванал, че Иво Иванов ще бъде освободен от поста , на който е бил назначен, идната седмица. А до тази обстановка се е стигнало, тъй като не е била осъществена добре предварителната инспекция на въпросното лице .

В същото време локални риболовци си задават въпроса дали в действителност това предопределение не е съзнателно и слагат под подозрение честността на настоящето управление на ИАРА. Освен това те изричат опасения, че то не се оправя задоволително добре с ръководството на организацията и някои порочни практики от предишното са останали наследени от сегашните управници в ИАРА. 

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР