В редакционната поща на Флагман.бг е получено писмо в подкрепа

...
В редакционната поща на Флагман.бг е получено писмо в подкрепа
Коментари Харесай

Родилката Нели Веселинова: Д-р Душепеев ми спаси живота

В публицистичната поща на Флагман.бг е получено писмо в поддръжка на началника на АГ отделението в УМБАЛ Бургас доктор Антонио Душепеев. То е подписано от Нели Веселинова, чийто живот бе избавен от лекаря. 

Припомняме, че доктор Душепеев отнесе огромно оскърбление, откакто жена го упрекна, че е „ касапин, който е отрязал матката и яйчниците й “ в предаването " Съдебен спор ", не приемайки обстоятелството, че доктор Антонио Душепеев е избавил живота на нея и детето й след извънредно комплицирана интервенция.

След предаването стотици родилки - освен от района, а от цяла България, подкрепиха началника на АГ отделението. Една от тях е Нели Веселинова.

Публикуваме писмото й без редакторска интервенция:

За лекаря, за индивида...

С него ни среща болката - нашата и на околните ни. Затова у него на първо време ценим индивида. И това е естествено: болката постоянно отваря рана, по-голяма или по-малка, а за нея са нужни внимание, грижи, топлота. Тихите стъпки, които чуваме в болничната стая - идва този, който носи вярата - ЛЕКАРЯТ. Започнахме диалог с доктор Антонио Душепеев - въпроси, отговори, препоръки. От този миг стартира безпощадното разкриване на човешкото или формалното на това, което показва съществуването или отсъствието на най-същественото за лекаря - професионализъм и човечност. 

Виждах го в отделението в размисъл при сложна диагноза, в трагичните борби, срещу човешката болежка, в озарението на сполуките и покрусата при неудача. Често го срещах по коридора изтощен. Не у всички обаче ние откриваме умората и я запомняме. За мен той си остава нежното наличие край тревожната родилка и индивида, който с ласкавите си ръце първи поема безпомощното телце на бъдещето. Нима има по-свидни неща от детските усмивки, от просълзените от благодарност майчини очи, от здравото здрависване на мъжките длани? 

Бъди постоянно подобен, доктор Душепеев - лоялен и любящ, популярен покровител на живота! Възвръщай преломените криле на обезкрилените и вдъхвай религия там, където я зоват пресъхналите устни на страданието.
А ние ще мислим за теб с удивление, с поклонение, което ти заслужаваш... И с голям букет от цветя...

С благодарност: Нели Веселинова

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР