В речта си пред полския парламент Доналд Туск подчерта значимостта

...
В речта си пред полския парламент Доналд Туск подчерта значимостта
Коментари Харесай

Новият полски премиер Доналд Туск: Западът трябва да помогне на Украйна да победи

В речта си пред полския парламент Доналд Туск акцентира значимостта на продължаващата полска поддръжка за Украйна, заяви „ Гардиън “.

„ Ние би трябвало да приказваме с един глас за Украйна. Това би трябвало да ни сплоти. Нападението против Украйна е нахлуване против всички нас. “ - съобщи той.

„ Ще желаяме цялостна готовност на Запада в помощ на Украйна. Не мога повече да чувам политици, които приказват, че им е писнало от обстановката в Украйна. Те споделят на президента Зеленски, че са изтощени от обстановката. Ще желая помощ за Украйна от първия ден. “ - увери Туск.

Той обаче добави, че Варшава ще продължи да пази ползите на полските фермери, давайки знак, че различията сред Варшава и Киев не са завършили.

Помощта на Полша за Украйна е от решаващо значение, само че в това време би трябвало да останем настойчиви, когато става въпрос за ползите, наред с други, на полските аграрни производители, съобщи той.

Проевропейският водач уточни, че ще се погрижи за полските ползи, като работи с всеки полски комшия, и акцентира, че не „ би трябвало да се не помни защо е войната, че украинците се борят за нещо извънредно значимо “.

Новият полски министър председател също по този начин акцентира, че украинците желаят " да бъдат демократични като западните страни в унисон със закона и се борят за това сега ".

„ По някакво необичайно стичане на събитията политиците, които нападат основите на демокрацията, са антиукраински настроени. Само един единен Запад може да помогне на Украйна да завоюва в битката за демократични полезности. “ - добави той.

А като намек за предстоящата си роля на състезател на европейската сцена, Туск загатна и за идния спор на срещата на върха на европейските водачи.

„ След няколко десетки часа ще отпътува за Брюксел с вярата, че ще убедим нашите съдружници да защитят демократичните полезности и Украйна от съветската експанзия “, добави Туск. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР