В речта си на церемонията по издигането на знамето на

...
В речта си на церемонията по издигането на знамето на
Коментари Харесай

Заев не спомена Георге Иванов в речта си при издигането на знамето на НАТО в Скопие

В речта си на церемонията по издигането на знамето на НАТО пред постройката на македонското държавно управление министър председателят Зоран Заев благодари на президентите Киро Глигоров, Бранко Цървенковски и Борис Трайковски за напъните им за приемане на страната в НАТО, само че не сподели и дума за направеното от настоящия президент Георге Иванов, означават македонските медии.

Държавният глава не беше и измежду присъстващите на церемонията. Той получил поканата да участва, откакто церемонията свършила. От държавното управление настояват, че са му изпратили покана и по пощальон, и по електронната поща, и не знаят за какво не се е появил на тържеството.

Премиерът Заев съобщи в речта си на церемонията, че страната е постигнала историческа цел. "Днес издигаме знамето на НАТО, което дружно с европейското и с нашето дефинира бъдещето, освен нашето, а и това на бъдещите генерации. Това не е символика, е действителност. Това е нова страница в нашата история ", сподели Заев.

Той акцентира, че Р Македония е съумяла да излезе от второстепенния балкански път, на който е стояла десетилетия, и да се върне на основната автомагистрала към Еврпопа

. "В идния интервал ще бъдем директни участници в най-важния интервал от независимостта на нашата страна, в който сами ще взимаме решения за бъдещето си и за скоростта, с която ще реализираме тази цел ", сподели той.

Заев направи оценката, че в този момент ориста е в ръцете на македонското общество, което дефинира своето бъдеще. Той приключи речта си с думите "Да живее Република Северна Македония "!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР